Kunst i køkkencenter

Fredag den 15. februar kl. 14 åbner tidl. borgmester Alex Lind ’Salling Kunstcenter’.Initiativtageren er Peer Laigaard. Han har altid selv været lidt af en kunstner, men levede af at sælge og montere køkkener. Han er udlært som møbelsnedker og tømrer siden -75.
I 2006 han havde mistet alt håb om redning for sit konkurstruede køkkenfirma. Men pludselig mødte han en kraft, han ikke anede eksisterede ved et møde med den kristne helbredelsesprædikant Hans Berntsen.

Peer Laigaard foran Himmelporten, der står i Apostolsk Kirke i Viborg. Nu åbner han et nyt kunstcenter på Salling.

Peers slidgigt-smerter i ryggen forsvandt, – men ikke nok med det; det gjorde kreditorerne og regningerne også kort efter forbønnen!
– Havde det bare været ryggen, som Gud kurerede, så havde det også været godt, siger han. – Men nu er det som om Gud skriver min kalender hver og hvad jeg skal opleve hver dag. Jeg bliver velsignet ud over alle grænser.
Da han Peer var teenager, malede han en hel del. Som soldat spillede han trommer i Fynske Livregiment og har siden spillet dansemusik i sit eget orkester. Nu er hans kunstneriske evner igen vågnet.
I Apostolsk Kirke i Viborg, hvor han begyndte at komme, har han udsmykket kirken med et spændende nyt alterparti – bl.a. med en ”himlens port” i marmor. (billedet).
– Jeg spekulerede tre måneder og lavede først nogle spånplademodeller, fortæller Peer Laigaard. Under arbejdet malede han også hele kirkesalen om på 5 dage i påsken.
I januar 2007 gik Peer på pension, og har nu indrettet et kunstgalleri i sin køkkenbutik.
I januar annoncerede han efter udstillere i Udfordringen, og mange har henvendt sig, fortæller han. De første fire – Peter Jørgensen, Jane Stendal, Birthe Engedal og Elizabeth Funch Christensen har deres værker med fra åbningen og ferniseringen på fredag.
Senere kommer der andre udstillere i Salling Kunstcenter:
Henri