Taizé samler kirkerne

DR-præsten Anne Reiter indbyder på søndag adventister og baptister til Taizé-gudstjeneste.På søndag er gudstjenesten i DR Kirken baseret på principper fra Taizé i Frankrig. Her har man god tradition for at kunne mødes til gudstjeneste om de fælles ting i den kristne tro.

Anne Reiter fra DR Kirken bruger gerne illustrationer. Sidste søndag var dåbsfadet fyldt med sten, som glinsede, når de blev overhældt med vand. Et billede på den skønhed, Gud ser i os.

Lutheranere, baptister og adventister. Kristne fra tre forskellige kirkesamfund mødes på søndag til fælles gudstjeneste i DR Kirken. Det er månedens præst Anne Reiter, som normalt har hjemme i Odense Domkirke, der står bag indbydelsen.
Hun markerer fastetiden og dens naturlige fokus på eftertanke ved at holde en anderledes og meditativ gudstjeneste, bygget på principper fra det økumeniske klosterfællesskab Taizé i Frankrig, hvor kristne fra hele verden mødes.
Menigheden i DR Kirken er også økumenisk sammensat. Adventister, baptister og folkekirkemedlemmer har sat hinanden stævne i Lystrup Kirke for sammen at synge de helt enkle sange fra Taizé. Sange, der er lette at være med i, da både melodier og tekster gentages igen og igen.

Sendes på DR1 søndag
d. 17. februar kl. 14.00