Udfordringens radiomand blandt tusinder af flygtninge

”Fredens Stemme” forsøger at hjælpe flygtninge fra Tchad.På ét døgn voksede grænsebyen Kousseris befolkning med 9.000 flygtninge fra Tchad!

Radioen sender til området syd for Lake Tchad.

Det fortæller lederen af Iza’a Salam, Udfordringens kristne radio-program til indbyggerne i det nordligste Cameroun og hovedstaden Ndjamena i nabolandet Tchad.
En del læsere støtter det arabiske program, som oversat betyder ”Fredens Stemme”. Det kan aflyttes af op til en million lyttere i det meget muslimsk-dominerede område. En tidligere muslim, som blev kristen, leder arbejdet.
– Der er kommet mere end 60.000 flygtninger herover efter kupforsøget i Tchad, hvor rebellerne forsøgte at afsætte præsident Idriss Deby.
Flygtningene er indlogeret i kirker og skoler, men mange bor bare på en mark.
– Og desværre udnyttes flygtningenes vanskelige situation af handlende, som hæver priserne voldsomt.

Kristne håber på fred

– Mange af flygtningene er kristne, fortæller vor mand på stedet, som er i gang med at producere programmer om flygtningene og hjælpen til dem. De kristne er nemlig dem, der har mest at tabe ved et kup. Rebellerne er nemlig i oprør imod præsident Deby, bl.a. fordi han har vist sig imødekommende overfor det kristne mindretal i landet.
Selv er han muslim, men da der for et par år siden var optræk til borgerkrig, indkaldte kirkerne til bøn for fred i landet. Den muslimske præsident lod sig vise på tv, mens han besøgte en kristen kirke. Efter den tid har der ikke været forfølgelse af de kristne fra statens side.
Men rebellerne, der er inspireret og hjulpet af Sudan (som også har skabt Darfur katastrofen) betragter nu Deby som en frafalden muslim.
Flere hundrede blev dræbt under kampene i Ndjamena. De fleste af regeringens medlemmer er flygtet.
Du kan støtte Udfordringens radioarbejde (med gavefradrag på selvangivelsen) ved at sende et beløb til Kirkeklokkens Missions Indsamling: Giro nr. 282 3519 (eller Danske Bank 9570 – 2823519) Mrkt. projekt 29 Radiomission Afrika.
Henri.