Forårs- fornemmelser…

Årets første måned var hård og hektisk. Jeg havde travlt med flere projekter på samme tid og var ret stresset. Samtidig var kalenderen så fyldt, at alle røde lamper begyndte at blinke.Det lykkedes mig heldigvis også at få gjort nogle af mine ting færdige. Men faktisk kan man godt lige tage en tur ned i en dyb afgrund oven på sådan en intens periode, selv om man burde være oppe i skyerne af glæde over vel udført arbejde.
Når så alle ulykker i form af omgangssyge, lus, høfeber og fodvorter også bestemmer sig for at vælte ind over familien i en nøje aftalt føljeton (sådan kan det i hvert fald føles), ja, så er det lige før, at man har lyst til at smide håndklædet i ringen, kravle ned under dynen og blive der, indtil det er overstået. Sådan har jeg det i hvert fald til tider.
Men man kunne jo også prøve at løfte hovedet og glæde sig til, at foråret kommer nærmere dag for dag! Det har været en lang, grå vinter – men nu er den heldigvis snart forbi. Forårsblomsterne er allerede begyndt at pible op af jorden, det bliver lysere og lysere dag for dag, og fuglesangen opmuntrer mig, når jeg vover at stikke næsen udenfor.
Jeg glæder mig til den første forårsregn, som bærer lugten af grøde, jord og spirer. Jeg glæder mig til at mærke en kåd forårsbrise gribe fat i mit hår og ruske det blidt. Jeg glæder mig til at tage vinterjakken af en solskinsmorgen, fordi den er blevet for varm. Og jeg glæder mig til at se træerne komme til live og få små lysegrønne blade igen.

Jeg ved ikke, hvordan du har det, men vinteren kan godt nogle gange være lidt svær at komme igennem for mig. Denne vinter, hvor sneen næsten ikke viste sig, var særlig hård, fordi alting var så gråt og trist uden et drys hvidt til at live lidt op en gang imellem. Derfor er foråret i år særligt ventet. Men hvert forår er for mig en bekræftelse på Guds forunderlige skaberkraft. Det giver mig håb om, at der også for os er et nyt forår i vente engang på den anden side af døden. Og det bedste af det hele er, at det er et forår, som aldrig igen vil slå om i vinter!