Redder pakistanske piger

Dansk Europamission har hjulpet 2850 pakistanske piger med syundervisning.
I samarbejde med lokale kirker har Dansk Europamission åbnet syskoler i Pakistan – til mange pigers redning.

Her ses unge piger i gang med undervisning på en af syskolerne. Efter et år kan de begynde at tjene penge ved at sy tøj og sælge det.

Kvinder i Pakistan lider under forskelsbehandling, og deres arbejdskraft blive ofte udnyttet til meget lav betaling.
Dansk Europamission har gennem de sidste par år åbnet 62 syskoler, hvor over 1800 unge piger har påbegyndt en syuddannelse; ca. 1050 piger har indtil videre færdiggjort deres syuddannelse.

Udnyttet på stenfabrik

Jasmine er en af de unge kristne kvinder, som er blevet reddet gennem en af syskolerne.
For tre år siden så hendes situation helt anderledes ud. Hun arbejdede på en murstensfabrik, var underbetalt med 7 kr. om dagen og havde ingen lyse fremtidsudsigter. Arbejdet på murstenfabrikken var grov udnyttelse af hendes arbejdskraft, og de familier, som arbejder under sådanne forhold, ender ofte i gæld til jordejerne.

Voldtaget og kidnappet

Jasmine oplevede et stort traume, da hun efter fyraften blev overfaldet af tre mænd. De voldtog hende og kidnappede hende. Hendes familie kunne intet gøre, da gerningsmændende havde tilknytning til ejeren af murstensfabrikken. Lokale kristne henvendte sig derfor i samråd med en mand fra myndighederne til ejeren. Det lykkedes derfor at få Jasmine fri.

Glade piger, der pga. dansk støtte kan få uddannelse.

Syskolerne redder liv

Efter den tragiske oplevelse var Jasmine modløs. Imidlertid lykkedes det de lokale kristne at få Jasmine ind på en af Dansk Europamissions syskoler. Her var hun blandt andre kristne og oplevede ikke mere chikane fra muslimer.
På skolen lærte hun at sy sammen med andre unge kvinder i samme situation. Efter et års uddannelse var hun i stand til at sy tøj. Hun oplever i dag, at kunder kommer til hendes hjem for at bestille skræddersyede klædninger.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gift og selvstændig

Syuddannelsen har gjort Jasmine i stand til at arbejde selvstændigt og tjene en rimelig løn. Hun er nu i stand til at overleve og støtte sine yngre brødre og søstre med skolegang. Normalt ville skammen efter en voldtægt forhindre en pakistansk pige i at få en ægtefælle. Men Jasmine er for nylig blevet gift med Khalid fra den lokale kirke.
Jasmine er blot en af mange kvinder, som har fået nyt liv pga. danskeres støtte til medkristne i Pakistan.