Uden kors ingen krone

I vor tid er der stor forvirring om, hvad der er kristendom. Det skyldes først og fremmest, at vi glemmer at læse i Ny Testamente. Dér kan man finde klar besked – hvis man vil.Men i mange kirkelige kredse har halvgode humanistiske idéer og smukke poetiske omskrivninger erstattet en sund kristen tro.
Ofte er vi på vagt over for den ekstreme vranglære, som fx Jehovas Vidner og de små sekter repræsenterer.

Men den største risiko for de fleste af os er ikke det ekstreme, men det lette – det, der passer sammen med verden omkring os og den letkøbte humanisme.
Risikoen for, at vi danskere bliver fanatiske er meget lille… Hele vores danske jantelovs-mentalitet stræber imod det middelmådige – også i kirken. Derfor falder vi lettere for dem, der siger det, vi godt kan li’ at høre…
”Folk vil ikke finde sig i den sunde lære, men skaffe sig lærere i massevis efter deres eget hoved, fordi det kildrer deres ører,” skriver Paulus (2.Tim.4) og opfordrer til:
”Prædik ordet, stå frem i tide og utide, overbevis, irettesæt, forman, tålmodigt og med stadig undervisning!”
Men i de fleste danske kirker – også frikirker – mangler undervisningen. Vi mangler regulær viden om, hvad der står i Ny Testamente, og hvordan det skal bruges.

Når nogen vil gøre kristendommen nem og behagelig, så vær på vagt. For ægte kristen tro har altid kostet noget. Om ikke livet, så i hvert fald vores bekvemmelighed.
Ofte bruger de falske lærere pæne bibelske ord, men de lægger andre ting i dem. Umærkeligt afskaffer de det ubehagelige, som synd, dom og fortabelse, så det ender med, at alt er lige godt, og enhver bliver salig i sin tro.
Men i sidste ende er vi bedre tjent med undervisere, der fortæller os sandheden – selv om den er svær at høre. Læs derfor dagligt i dit Ny Testamente og få den ægte vare!