Blæksprutte med ledererfaring

Det er en alsidig forstander, Efterskolen Kildevæld har valgt som ny forstander. Poul Jørgensen er både uddannet tømrer, pædagog og underviser med ledererfaring.

Poul Jørgensen

Han glæder sig til at bidrage med sin viden og erfaring og lade alle kompetencer gå op i en højere enhed:
– Jeg har en meget engageret og kvalificeret lærergruppe at spille sammen med. Jeg er ikke kommet for at lave Kildevæld om, men køre skolen videre og udvikle den sammen med personalegruppen, siger Poul Jørgensen og fortsætter:
– Efterskoler er et fantastisk tilbud for teenagere, som helt naturligt er i en brydningstid. På Kildevæld kommer en stor del af eleverne fra kristne hjem og har her mulighed for at finde deres egen identitet som unge og som kristne. Det er en vigtig rolle for skolen at spille.
Poul Jørgensen kommer fra en lederstilling i Holbæk kommune. Og det er netop ledererfaringen, Efterskolen Kildevæld er gået efter i job-opslaget. Poul Jørgensen har tidligere været leder i en kursusvirksomhed og ud over denne ledererfaring taget en diplomuddannelse i ledelse ved Syddansk Universitet. Han kommer fra Slagelse, hvor han også har været daglig leder for Kristent Center i to år. Kristent Center er en del af Apostolsk Kirke i Danmark.

En kristen skole

Og det kristne skal være skolens varemærke, mener Poul Jørgensen:
– Jeg har lyst til, at det skal være en kristen efterskole – ikke forstået som en eksklusiv skole for kristne, men en skole, som gør, at unge får lyst til at lære det kristne budskab at kende.
Samtidig ønsker han, at Kildevæld skal være en skole, der følger med tiden. Ikke kun med gode faciliteter og teknologi – men mest af alt med udrustning af de unge, så de kan leve i det moderne samfund med alle dets udfordringer:
– Som skole skal vi både række bagud og fremad. Vi skal række bagud mod vores kristne værdier og fremad mod den moderne ungdomskultur, der hele tiden er i forandring. Kildevæld skal være et sted, hvor de unge finder deres ben at stå på.

Brænder for lovsang

Poul Jørgensen vil få rig anledning til at gøre brug af sin pædagogiske erfaring. Og så har han en passion:
– Jeg brænder meget for musik og lovsang. Jeg spiller selv guitar og har været lovsangsleder i mange år. Men jeg respekterer de unge på dette område – for de er enormt dygtige!
– At gå på efterskole skal huskes som en tid fuld af sjove oplevelser, men skal også være et personligt og fagligt skridt videre i livet, konkluderer han.
Poul Jørgensen er gift med Vivi, og parret har selv teenagebørn – tre børn på henholdsvis 16, 14 og 6 år.
De starter på deres nye job 1. august.
Og her vil Poul Jørgensen også få brug for sin praktiske sans som tømrer. For selv om Efterskolen Kildevæld er ved at være færdig med en gennemgribende ombygning med bl.a. nyt musiklokale og multihal, så er der brug for løbende vedligeholdelse, ikke mindst af den store Kongreshal, som skolen overtog sidste sommer.
Svend Løbner