Global Team i Honduras…

I denne uge tager vi med ”Global Team” til det sydamerikanske Honduras – hvor de unge mødte gade- og børnehjemsbørn.Fra Papua Ny Guneas jungle ankom teamet til Honduras og så med egne øjne, hvordan børn sniffede lim og prostituerede sig.

Global Team griller snobrød med børnene fra børnehjemmet Emmanuel.

– Lugten af lim var gennemtrængende. Jeg vendte mig om, og bag mig stod en 13-årig dreng med et glas i hånden. Da han løftede låget, fik jeg gåsehud over hele kroppen. Han var høj af limlugten, der hængte ved hele hans krop, fortæller Linda Yrke Jørgensen fra Global Team.
Længere nede ad gaden stod tre unge piger, der ud over at sniffe lim ventede på næste kunde.
– De prostituerer sig for at tjene penge til lim, men mest af alt for at have et sted at sove om natten.

Global Team uddelte sandwich til gadebørnene. Her ses en dreng, som får et måltid mad i stedet for at sniffe lim, som giver falsk mæthedsfølelse.

Det var næsten umuligt ikke at støde på dem. De er alle hjemløse, og manglen på mad får dem til at sniffe lim. Limen giver dem en falsk mæthedfølelse og får dem til at glemme deres problemer, siger Linda og fortæller, at man overalt i Honduras ser forældreløse og forsømte børn.
– For mange er gaden den eneste mulighed, og er man først kommet ind i det mørke og kriminelle gadeliv, ser fremtiden håbløs ud, forklarer hun.

Emmanuel- børnenes håb

Midt i det hårde gademiljø har to amerikanske missionærer, David og Lydia Martinez, viet deres liv til at hjælpe gadebørn. I 1989 fik ægteparret en vision fra Gud om at sørge for forladte og forsømte børn. De solgte derfor alt, hvad de ejede, og flyttede til Honduras og grundlagde børnehjemmet Emmanuel.
De syv unge danskere besøgte børnehjemmet under deres ophold i Honduras. Linda fortæller:
– De 400 børn, der for tiden bor på børnehjemmet, har rig mulighed for uddannelse. Børnehjemmet rummer en skole med klassetrin fra 0.-12. Skolen stiller høje krav til elevernes engagement og resultater for at sikre sig, at børnene får den bedste mulighed for at kunne klare sig uden for Emmanuels trygge mure.

To glade gadebørn har fået hjælp på børnehjemmet Emmanuel.

Selvom nogle af børnene har svært ved at koncentrere sig og indordne sig under skolens regler, er der nok for dem at give sig til. De kan oplæres på den tilhørende gård med grise og høns eller beskæftiges i bageriet eller træværkstedet.
Det gik op for Global Team, at midt i et land fyldt med kriminalitet, korruption og endeløs fattigdom er Emmanuel et af de håb, gadebørnene har for fremtiden. De har på børnehjemmet mulighed for at lægge fortiden bag sig og få en uddannelse og en god opvækst.
Efter fire måneder på farten tog Global Team tilbage til Danmark. De skal nu på landsturné og fortælle om deres rejser. Læs interviewet med teamet i næste uge…


Artiklen fortsætter efter annoncen: