Ingen grund til panik!

Jeg var i zoo sammen med min søster og vores til sammen fem børn i alderen to til syv år samt børnenes mormor. Men selv om vi var tre voksne til fem børn, skulle vi ikke falde alt for meget hen i snak, for den yngste havde ikke tænkt sig at blive i trækvognen – hun skulle udforske verden!På et tidspunkt var jeg nødt til at blive lidt længere i et af dyrehusene for at få bagtroppen med, mens lillepigen allerede havde set sit snit til at løbe ud. Min søster hørte lyden af hastigt dappende fodtrin, der fjernede sig. Hun nåede kun lige at vende sig om, før pigen var forsvundet!
Panikken begyndte at melde sin ankomst, og hun styrtede af sted i den retning, som hun mente, at lyden var kommet fra, mens hun febrilsk råbte pigens navn. Vi andre havde ikke lige fanget situationens alvor, men den forladte trækvogn uden for dyrehuset og min søsters to børn, som stod og så betuttet efter deres mor, fik os på andre tanker. Jeg overlod resten af flokken til min mor og styrtede efter min søster.
I mellemtiden kunne hun ånde lettet op, da det viste sig, at hun var løbet i den rigtige retning. Hun indhentede lillepigen nede ved girafferne og gav hende lidt forskrækket en formaning om ikke sådan at løbe sin vej. Hun kunne jo blive væk!
Lillepigen tog modstræbende blikket væk fra de underlige dyr, kiggede helt roligt på hende og sagde med overbevisning i stemmen: – Mor henter mig!
Der var ingen slinger i valsen. Selvfølgelig kommer mor og henter en, hvis man bliver væk! Livet ville dog være lidt lettere, hvis hun gjorde sig mere umage med at holde sig tæt ved sin mor. Men selvfølgelig vil jeg gøre alt for at finde hende, hvis hun bliver væk. Sådan er det bare at være forældre.
På samme måde er det med Gud og os, som er hans børn. Vi er ikke altid så gode til at holde os tæt på ham, men vi kan være sikre på, at hvis vi går vores egne veje, så vil han gøre alt for at finde os og få os på ret spor igen. Ja, han kan endda nogle gange finde på at skjule sig for os, så vi pludselig kan mærke, hvordan det er ikke at være tæt på ham. Så er det på tide at vende om og løbe ind i hans favn igen.