Allehelgen i Vejle:
Messe i irsk folketonestil

Vor Frelsers Kirke i Vejle holder Allehelgens søndag d. 2. november med særlig en gælisk koncert af Liam Lawton.

Liam Lawton kalder sin messe for ”Guds åndedræt”.

Kirkens store ungdomskor, der tæller 30 mand af blandede stemmer, vil fremføre den firestemmige kormusik med mange instrumenter og en sopransolist.
Allehelgen søndag er traditionelt dagen, hvor man i mange kirker oplæser navnene på de, der er døde i årets løb.
Koret, sopranen Rita Jacobsen, og 6 musikere på folkemusikinstrumenter – fløjte, harmonika, klaver, guitar, kontrabas og bongos – vil fremføre den irske præst, komponist og sanger, Liam Lawton’s: ”Guds åndedræt”, en messe i irsk folketonestil. Koret har hele efteråret øvet på musikken.
Også fællessalmerne og bønnerne er af irsk oprindelse, så hele gudstjenesten er præget af det irske (gæliske og keltiske). Menigheden inddrages gennem vekselbønner med præsten Bjørn Ellerbek. Dirigent er organist Erik Linow.
Henri.