Filminstruktør og mekaniker

Yaya er filminstruktør. Han er allerede i gang med sin fjerde spillefilm på fire år. For øvrigt er Yaya også mekaniker!Yaya Bartholomæus, som han hedder, er et opløftende eksempel på en initiativrig afrikaner.
Selv om han ikke har gået på bibelskole, accepterede kirken ham som evangelist. Det kunne man også lige så godt, for han prædikede alligevel for alle og enhver. Han var mere evangelist end mange af dem, der havde uddannet sig til det.
Og der fulgte nu heller ikke nogen løn med titlen. Men Yaya prædiker ikke for at leve af det, men for at få mennesker til at tro på Jesus. Simpelthen.
I Afrika findes der stadig den slags herlige mennesker. Tænk, hvis vi danske kristne tænkte på samme måde….
Yaya driver sit eget mekanikerværksted midt i en afrikansk storby. Her har han flere folk ansat til at stå og rode med meget slidte bilmotorer. Biler, som netop skulle på bilkirkegården i Europa, da de fik forlænget livet med 30-40 år i Afrika. Det kræver dygtige mekanikere.
Yaya ville nå mennesker. Han anskaffede sig derfor et videokamera og lavede en drejebog til en dramatisk film. Den tekniske kvalitet er ikke god, men folk så hans film og blev grebet af filmens budskab.
Yaya købte sig et bedre kamera og lavede endnu en film, og endnu en. Lige nu er han i gang med den fjerde film. Yaya har omskrevet historien fra Hoseas’ Bog, så den foregår i Afrika. Her handler den om en kvinde, som er sin mand utro – men manden tilgiver hende. Ligesom Gud lader Hoseas gifte sig med en prostitueret for at vise, hvordan Gud tager imod det utro folk, når de vender om til ham. Filmen er blevet til en føljeton – en serie, der vises i kirkerne.
Desværre gik Yayas camera i stykker under optagelserne, så folk ved ikke helt, hvordan historien ender. Men nu har Udfordringens medie-mission sørget for, at Yaya får et godt digitalt camera at arbejde med, samt et program til at redigere optagelserne. Yayas søn går på filmskole, når han ikke hjælper på værkstedet, så hvem ved, hvad de to kan drive det til sammen med Helligånden?