Bibel og bold i Schalke 04

Den tyske fodboldklub Schalke 04 hædres efter udgivelse af fodboldbibel.- Professionelle fodboldspillere er rollemodeller.

– Jeg har åbnet mit hjerte for Jesus, skriver holdkaptajn Marcelo Bordon i en bibel udgivet af bundesligaklubben Schalke 04.

Det erklærede Dirk Metz fra den tyske delstat Hessen ifølge det kristne netmagasin Christliches Medienmagazin pro, da fodboldklubben Schalke 04 blev hædret for sin formidling af den kristne tro.
Bundesligaklubben modtog for nylig den tyske mediepris ”Gyldent Kompas”. En pris, der årligt tildeles af det kristne medieforbund, KEP, som anerkendelse for god omtale af kirke og tro i medierne.

Spillere deler deres tro

Senest har klubben udgivet en fodboldbibel, hvis første oplag allerede er udsolgt. Fodboldbiblen, der prydes af Schalke 04’s logo, indeholder også et tillæg, hvor flere spillere fortæller om deres tro.
Ved prisoverrækkelsen fulgte klubbens holdkaptajn, Marcelo Bordon, Dirk Metz’s erklæring til dørs med ordene: ”Med denne bibel ønsker vi at aflægge vidnesbyrd om vores tro over for vores fans og samtidig takke Gud.” Det rapporterer Kristeligt Dagblad.

Giver troen videre

Ud over Marcelo Bordon var også Schalke 04’s præsident, Josef Schnusenberg, og manager Andreas Müller tilstede ved overrækkelsen.
I fodboldbiblen skriver Marcelo Bordon blandt andet: ”Jeg har åbnet mit hjerte for Jesus, og til gengæld giver Gud mig ny styrke hver dag. Jeg har først fundet min tro på Gud, da jeg befandt mig i en vanskelig livssituation. Nu er jeg glad for, at jeg kan give troen videre til mine børn”.

Stadionkapel

Schalke 04 fik for alvor styrket sin kritne profil, da klubben i 2001 indviede et kapel i stadion-faciliteterne. Kapellet er økumenisk og tilknyttet stadionpræster.
– Vi har erkendt, at millioner af fans hver uge går på stadion, men ikke i kirke. Derfor er vi nødt til at bringe budskabet om Guds kærlighed ud til dem, siger præsident Josef Schnusenberg ifølge den kristne netavis Jesus.de.
Fodboldbibelen er da heller ikke Skalche 04’s første publikation. Sidste år udgav klubben ligeledes en bog, hvor spillere deler deres tro.
Flere kristne spillere mødes desuden jævnligt i en bibelkreds, ligesom klubledelsen mødes til fællesbøn.
Se også: schalke04.de