Hvad man ikke har i næsen…

Juleaftensdags morgen skete der det, som absolut ikke bør ske lige den dag.Det begyndte med et hårrejsende vræl fra en af ungerne. Det tog lige et øjeblik, før vi fik lokaliseret den sindsoprivende lyd, men til sidst gav vores ældste søn på otte år sig til kende. Mellem hulkene forstod vi, at en legoklods på en eller anden måde var havnet i næsen. Og i sit desperate forsøg på at få den ud igen, havde han stoppet den så langt op, at det var totalt umuligt at få den ud igen.
Farmand tog den meget nervøse otteårige med til vagtlægen i en større by ca. 25 km væk. Men da de efter omkring et par timer var tilbage igen, sad legoklodsen stadig i næsen. For det første havde lægen ikke det rigtige udstyr, og for det andet skreg ungen op, hver gang han nærmede sig med ørelampe og pincet. Han mumlede noget om lokalbedøvelse og specialister, før han sendte bolden videre til skadestuen i en noget større by, som ligger 25 km i den stik modsatte retning.

Så var det min tur. Vi drønede af sted, men på vej ud til hovedvejen begyndte der at komme underlige lyde nede fra bunden af bilen. Jeg kørte ind til siden, lagde mig på knæ og gloede ind under bilen. Der hang en løs ledning med en metaldims i enden, og metaldimsen lå helt nede på asfalten! For at gøre en meget lang historie kort, så fik jeg fat i min far, som ikke bor så langt væk. Han fik dimsen bundet op under bilen, og vi fortsatte vores nu noget forsinkede ærinde.

Da vi endelig nåede ind på skadestuen blev vi mødt af en dame, som gjorde et ret dårligt forsøg på at skjule sin lattermildhed, da jeg forklarede, hvorfor vi var kommet.
– Ja, vi har godt nok talt om, hvor stor den legoklods egentlig er… smilede hun. Jeg håbede i mit stille sind, at hun kendte til andet end duploklodser!
Da øre-næse-hals-lægen udstyret med pandelampe og specialværktøj endelig kom, tog det mindre end et halvt minut at få legodimsen, som i øvrigt ikke var større end en perle, ud af næsen på den ret lettede dreng. Tænk, hvis vi var kørt det rigtige sted hen først, så havde det hele været klaret på under den halve tid. Men man kan da trøste sig med, at der findes en løsning på de fleste udfordringer, hvis man leder længe nok!