Kræftsyg mor på 31 år råber om hjælp
Hun er opgivet af sundhedsvæsenet. Men nu har en veninde startet en indsamling for at skaffe ½ mio. kr. til behandling i Tyskland.Sygeplejerske Mette Heide fra Esbjerg har leverkræft og er opgivet af lægerne.
Sygdommen har spredt sig så meget, at hun ikke kan helbredes, mener de.
Men Mette vil ikke give op: – Jeg er mor til to små børn, så jeg har ikke noget valg, sagde hun i et indslag i TV Syd torsdag den 22. januar.
Sidste år hørte hun om en anden kræftpatient, Marie Fjellerup, der var blevet helbredt for leverkræft på klinikken i Tyskland.
På en privatklinik i Frankfurt har professor Thomas Vogl behandlet ca. 100 danskere med såkaldt regional kemoterapi. Vogl er overlæge på Frankfurt Universitetshospital.
Mette Heide har derfor søgt om at få betalt behandlingen hos Sundhedsstyrelsens såkaldte second opinon-udvalg, der tager stilling til eksperimenterende behandling i udlandet.
Udvalget fik sidste år 939 ansøgninger om behandling i udlandet. Kun ganske få procent får medhold – og Mette fik afslag.
Hun må derfor selv betale – og behandlingen kan koste op til en halv million kroner.
Mettes far er sognepræst ved Gjesing kirke i Esbjerg, Flemming Rishøj Thomsen. Han har tidl. været i Tanzania som BDM-missionær.
Han appellerer til Udfordringens læsere om at støtte sin datters behandling:
– Vi synes naturligvis, det er urimeligt, at hun ikke kan få den behandling, der måske kan hjælpe hende, siger han.
– Mette har allerede været i Frankfurt og dr. Vogl mener, der er mulighed for at behandlingen hjælper. Vi har derfor startet en indsamling, så Mette forhåbentlig kan få de nødvendige behandlinger.
Han henviser til en hjemmeside, som en veninde af Mette har oprettet. Der kan man læse alle oplysninger. Hjemmesiden hedder simpelthen: www.Redmette.dk. Støtten kan indsættes på Danske Bank 3203-4476534720.
På et tidligere tidspunkt, hvor Mette Heides lunger var angrebet, var hun til forbøn hos helbredelses-prædikanten Hans Berntsen. Og det hjalp faktisk, bekræfter hendes far.
Mette har det i øvrigt fysisk godt og har bevaret livsmodet. Men lægerne har efter kemobehandlingerne fortalt hende, at de ikke mener at kunne gøre mere. Kræften har bredt sig til hele kroppen, siger de.
Den 31-årige er derfor sendt hjem – for at dø.
Henri.