18-årige Bristol Palin: – Det er bedst at vente

18-årige Bristol Palin blev mor i december. Nu anbefaler guvernør-datteren fra Alaska unge at vente med sex til ægteskabet.En pige fra Als bliver mor, inden hun til maj skal konfirmeres.

Bristol Palin ville gerne have ventet 10 år på sin søn, Tripp.

Det kom frem under stor mediedækning i sidste uge.
Samtidig gav en anden ung mor, Bristol Palin, datter af Alaskas guvernør, Sarah Palin, sit første interview.
Et interview der især kredsede om, at den 18-årige Bristol Palins fødte sin søn, Tripp, den 27. december. Ligeledes under stort mediepostyr.
Bristol Palin understreger, at hun ikke fortryder, hun valgte at føde sønnen, men vedgår, at timingen ikke var optimal.
– Jeg ville ønske, jeg havde ventet 10 år, så jeg kunne have fået en uddannelse, et job og tid til at etablere mig, sagde hun til Fox News.
– Det er bare så meget lettere, hvis man er gift og har hus og karriere på plads.

Anbefaler afholdenhed

På spørgsmålet om brugen af prævention erklærede Bristol Palin, at afholdenhed er den bedste løsning.
– Alle unge burde være seksuelt afholdende, men det er næppe realistisk, da førægteskabelig sex er blevet så udbredt blandt teenagere.
Netop ved at stå frem med sin historie håber den unge mor at kunne påvirke den udvikling.
– Så kan man se, at det er bedst at vente, tilføjer Bristol Palin, der ligesom sin mor er aktiv kristen.
Guvernør Palin, der også var til stede under interviewet, indskød, at ”selvom afholdenhed er idealet, er det vigtigt at bakke teenagemødre op og støtte deres beslutning om at få barnet.”
Bristol Palin tilføjede, at hun får stor hjælp med pasning af Tripp fra sin mor, bedstemor, kusiner og andre i familien.

Intet glamourøst

Trods støtten vil Bristol Palin helst glemme den dag, hun sammen med sin forlovede, Levi Johnston, overbragte nyheden om familieforøgelsen til sine forældre.
– Jeg kunne slet ikke sige noget, da vi sad dér i sofaen. Heldigvis busede min kæreste pludselig ud med det, husker hun og glæder sig over, at de har været enige om at stå sammen om forældreskabet.
– Lige nu fylder skole og arbejde meget, men på et tidspunkt skal vi også giftes, tilføjede den unge mor, for hvem fritid er blevet et fremmedord.
– Alle prioriteter ændrer sig, når man får en baby. Det er absolut intet glamourøst ved det, konkluderer hun.
Bristol Palins graviditet blev verdenskendt, da hendes mor, Sarah Palin, sidste år kandiderede til posten som USA’s vicepræsident.

13-årig fik alternativ til abort

En 13-årig pige fra Als bliver mor inden sin konfirmation. Den opsigtsvækkende historie har ryddet forsiden på flere aviser. Den gode nyhed er, at Sønderborg kommune satser stort på at støtte den gravide 13-årige.
Her får gravide teenagemødre op til fem gange så mange samtaler med en jordemoder som andre gravide gør. De er nemlig tilknyttet et såkaldt Familie-ambulatorie, der er et godt alternativ til abort.
– Mødre, der er tilknyttet dette tilbud, kan bruge det lige så meget, de har lyst til, siger jordemoder Rikke Baadsgaard til Jyske Vestkysten.
Kommunen arrangerer også netværksmøder, hvor pigens kæreste og forældre får råd af kommunens familieafdeling, sundhedsplejersker og socialrådgiver.