Slipper for obligatorisk vaccine mod kønssygdom

Seksuel afholdenhed er den sikreste vaccine mod kønsygdomme. Det argument har USA i årevis afvist overfor Simone Davis, der har søgt om statsborgerskab. Men nu har de givet sig.Den britiske teenager Simone Davis er kristen og har nægtet at bøje sig for en påkrævet HPV-vaccine for at opnå statsborgerskab i USA, hvor hun bor hos sin bedstemor.

Simone Davis og hendes bedstemor – den eneste forælder, hun har kendt til.
Øverst: Den påkrævede HPV-vaccine.

Vaccinen har hidtil været et obligatorisk krav for kvindelige indvandrere i USA i alderen 11 til 26 år. HPV står for ”Human Papilloma Virus”, der overføres via seksuel kontakt.
Men eftersom 17-årige Simone Davis er kristen og ugift, og derfor ikke betragter sig som en del af målgruppen for den virus-beskyttende indsprøjtning, har hun afvist kravet.
En afvisning, der har bragt hende i fare for at blive udvist af landet og skilt fra sin bedstemor, der er den eneste forælder, hun kender til.
Faren ser dog ud til at være drevet over. Det amerikanske Center for Disease Control (CDC), svarende til den amerikanske sundhedsstyrelse, har nemlig overraskende meddelt, at kravet om HPV-injektion til unge kvinder bortfalder med virkning fra 14. december i år.

Religiøst krænkende

Timingen for CDC’s afgørelse kommer yderst belejligt for Simone Davis, der fylder 18 år til januar. Joel Oster, der er seniorrådgiver i den kristne organisation Alliance Defense Fund (ADF), bemærker over for avisen Christian Post, at de amerikanske myndigheders melding kommer blot få uger efter, at ADF på vegne af Simone Davis havde påtalt det religiøst krænkende ved at påtvinge hende vaccinen.
– Regeringen bør ikke krænke ansøgeres religiøse overbevisning som krav for at opnå statsborgerskab. Især ikke når de samme krav ikke omfatter indfødte borgere. Vi er glade for, at regeringen har opgivet denne dobbelt-standard, erklærer han.

Afholdenhed sikrest

Myndighedernes begrundelse for kravet om HPV-vaccinen har været, at den beskytter mod livmoderhalskræft. En begrundelse, der dog har vakt debat, idet HPV-vaccinen, siden det blev lanceret i 2006, har været under mistanke for en række bivirkninger.
For Simone Davis har argumentet imidlertid ikke primært været de generende sidegevinster, men det faktum, at hun ikke ønsker at være seksuel aktiv før ægteskabet.
En livsstil hun finder i overensstemmelse med Biblen – og som efter hendes opfattelse giver større sikkerhed mod kønssygdomme end det lovformelige medikament. Tilmed uden bivirkninger.
Med sundhedsmyndighedernes pludselige imødekommenhed slipper Simone Davis for at skulle sætte sit liv på standby.

Kan begynde på sit studie

Hvis hun havde nået at fejre 18-års fødselsdag, var hun blevet nødt til på ny at søge om amerikansk statsborgerskab, hvilket let kunne være trukket ud i yderligere fem år.
Nu kan hun i stedet – uden forsinkelse – se frem til at studere på Pensacola Christian College i Florida, hvor hun er blevet optaget – under den forudsætning at hun har amerikansk statsborgerskab.
Det ser hun nu ud til at kunne opnå efter flere års ansøgning.