Gud er en del af vores kultur

”Jeg er træt af denne nations bekymring om, hvorvidt vi fornærmer nogle enkelte fraktioner eller deres kultur.”Kevin Rudd
Premierminister i Australien siden 2007

Udtalelsen kommer fra den australske premierminister, Kevin Rudd, der mener, det er misforstået tolerance, når flertallet indretter sig efter mindretallet.
– Indvandrere og ikke australiere må tilpasse sig. Sådan er det, fastslog han i en debat på nationalt tv.

– Denne kultur er blevet til over to århundreder med kampe og sejre af mio. af mænd og kvinder, der har søgt frihed.
– Vi taler især engelsk. Ikke spansk, libanesisk, arabisk, kinesisk, japansk, russisk eller andre sprog. Derfor, hvis du ønsker at blive en del af vores samfund, må du lære sproget, påpegede premierministeren, der ligeledes betonede det kristne fundament, landet hviler på.
– De fleste australiere tror på Gud. Dette er ikke et kristent, højrefløjs-politisk postulat, men et faktum. Kristne mænd og kvinder grundlagde denne nation på kristne principper. Det kan klart dokumenteres.

Ifølge Kevin Rudd bør kristne symboler således ikke kunne anstøde nogen, eksempelvis i landets skoler.
– De bør bestemt kunne figurere på væggene i vores skoler. Hvis det krænker nogen, foreslår jeg, de overvejer en anden del af verden som deres nye hjem. Gud er en del af vores kultur, tilføjede han.

Premierministeren understregede, at en mere entydig anerkendelse af landets kristne værdigrundlag ikke skal opfattes som en afvisning af andres overbevisning.
– Vi vil acceptere din tro og stiller ikke spørgsmålet ved den. Det eneste, vi beder om, er, at du accepterer vores og vil leve i harmoni og fred med os, appelerede han.