Gud er min far

Ekstrabladet har for nylig bedt en række kendte danskere om at fortælle om deres tro. Heriblandt forfatteren, Synnøve Søe.Synnøve Søe
Forfatter og tidl. tv-vært

– Gud er min far, svarer Synnøve Søe uden tøven på spørgsmålet om, hvad hun tror på.

Den kendte forfatter, der efter en omtumlet opvækst og berømmelse for 11 år siden slog sig ned på Bornholm, vedgår i interviewet, at tilværelsen kan være vanskelig, og at alle livets knuder ikke automatisk bindes op, blot fordi man er troende.
Samtidig erkender hun sin egen andel i de ting der mislykkes, men også, at det netop derfor er trygt, at kunne henvende sig til sin far.
– Så taler jeg med ham om det og siger undskyld, fortæller hun.

Synnøve Søe har tidligere fortalt om sin tro i Udfordringen. Forfatteren, der til marts er aktuel med bogen ”Skrifte”, er heller ikke bange for at sætte ord på de skyggefulde sider ved sig selv.
– Jeg er for selvoptaget, erklærer hun, og kalder det en ”synd”, at hun til tider har svært ved at fastholde livsglæden.
Men ligesom hun selv oplever Gud som en kærlig far, fremhæver hun også sin søn, Romeo, som et stort lyspunkt, ligesom oplevelsen af at have noget at give til andre gør hendes liv meningsfuldt.
– Jeg tænker hele tiden på, hvad livet er værd, siger hun, og lægger ikke skjul på, at opgørelsen ikke altid ender i plus.
– Men jeg har Gud, og det er jeg glad for, fastslår Synnøve Søe i interviewet til Ekstrabladet.

Synøve Søes selvbiografi
”Skrifte” udkommer den 24 marts
og er eftersigende den mest hudløse bog,
hun hidtil har skrevet.