Præster vælger ny bibel til konfirmander

Bibelen på Hverdagsdansk går direkte til Bibelens budskab i et letflydende sprog. Derfor bruges den af flere præster til konfirmander.Hvordan får konfirmander lyst til at læse i Bibelen? Et godt sted at begynde er at gøre sproget let og ligetil.

Flere og flere præster bruger Bibelen på Hverdagsdansk i konfirmationsundervisningen – her Ole Backer Mogensen fra Græsted, Jørgen Jørgensen fra Aabenraa og Niels Jørn Fogh fra Herlev.

Bibelen på Hverdagsdansk er fri for uforståelige ord og indviklede sætningskonstruktioner. Den holder sig samtidig tæt til grundteksten. Og der er nyttig baggrundsviden i et omfattende noteapparat. Det er grunden til, at flere og flere præster vælger at bruge Bibelen på Hverdagsdansk i konfirmationsundervisningen:

Nu kan de læse op

– Bibelen på Hverdagsdansk er lettere at gå til for konfirmander, der ikke har bibelsproget med hjemmefra. Nu kan konfirmanderne læse op – det kunne de ikke før, fortæller sognepræst Jørgen Jørgensen fra Skt. Nicolai Kirke i Aabenraa.
Han bakkes op af sognepræst Ole Backer Mogensen fra Græsted Kirke:
– Bibelen på Hverdagsdansk er forfriskende at læse. Sidste år tog jeg Bibelen på Hverdagsdansk i brug ved konfirmandundervisningen. Jeg har ikke fortrudt skiftet. Oversættelsen har gjort Bibelen nærværende igen.
Bibelen på Hverdagsdansk leveres i mange forskellige farver læder, både i almindeligt format og lommeformat. Derved egner den sig også til konfirmationsgave:
– Vi giver alle konfirmander Markus-evangeliet på hverdagsdansk ved konfirmations-undervisningens begyndelse. Og så får de alle hele Bibelen på Hverdagsdansk som gave ved selve konfirmationen, siger sognepræst Niels Jørgen Fogh fra Lindehøj Kirke i Herlev.

Læs mere her