Ballade i Egernsund

Først gik præsten, så gik formanden, og nu vil borgerne have IM ud af menighedsrådet. Siden menighedsrådsvalget i november har uenighed mellem præsten og dele af menighedsrådet bredt sig til de fleste af sognets knap 1600 sjæle.

Peer Mikkelsen undrer sig over lokalsamfundets opstand.

Det hele kulminerede sidst i januar, da sognepræst Birgitte Christensen opsagde sin stilling med den forklaring, at hun ikke kunne være præst i et sogn, hvor menighedsrådets aktivitetsudvalg vil noget helt andet end det, hun vil.
I flere medier er præstens afsked blevet udlagt som en flugt fra Indre Mission.
Menighedsrådets aktivitetsudvalg består nemlig af tre medlemmer, som alle har tilknytning til Indre Mission. Ligesom de tre øvrige medlemmer af rådet blev de missionske valgt ind ved et såkaldt aftalevalg i november, hvor der ikke blev foretaget afstemning, fordi der ikke var flere kandidater, end der var brug for.
Alligevel florerer rygterne nu om, at Indre Mission har forsøgt at kuppe sig til magten i den lokale kirke.
Den beskyldning har et af de udskældte medlemmer dog svært ved at forstå.
– Jeg gik til menighedsrådets orienterende møde for at slutte op om kirken, siger Peer Mikkelsen, der er ansat som missionær i Indre Mission. – Vi var kun omkring ti personer ved opstillingsmødet, og der manglede en kandidat. Man spurgte de fremmødte efter tur. Jeg sagde nej tak, for jeg var lige gået ud af et menighedsråd og havde tænkt mig en pause. Jeg pegede på min sidemand, men han sagde også nej. Til sidst lod jeg mig overtale til at sige ja.
Ifølge Peer Mikkelsen gav konstitueringen ingen umiddelbare tegn på uro. Derfor undrer han sig over sagens videre forløb.
KP