Håne-tv skader

Talent-shows som X Factor gør mobning legitimt siger forskere.Ifølge forskere fra Danmark Pædagogiske Universitet er håne-tv skadeligt.Reality-tv med offentlig ydmygelse og hån på programmet vil i længden gøre mobning legitim, skriver avisen Urban. Ifølge KLF, Kirke & Medier er der dog ikke umiddelbart udsigt til, at de ekstreme tv-programmer forsvinder foreløbigt – og slet ikke af sig selv.
– Kravene til seertal og indtjening betyder, at alle hensyn bliver lagt væk, og vi lærer os selv, vore børn og unge, at hån og eksklusion er underholdende og naturligt, konstaterer forbrugerorganisationen på deres hjemmeside.
Samtidig opfordrer KLF seere til at sige fra, når f.eks. X Factordommer Thomas Blachman (billedet) og co. nedgør tv-gæster for åben skærm.
På adressen: www.klf.dk/information/reaktionskort/ kan dette gøres med få klik.