Jesu opstandelsesdag

I en række meditationer over Markusevangeliet afsluttes 40 dages fordybelse fra askeonsdag til påskesøndag med Peter, Maria og Maria Magdalenes ankomst til gravhaven på den tredje dag.Walter Wangerin
Forfatter, præst og professor i Indiana, USA

Vi gik uden for bymuren. Solen var lige ved at stå op. Der var hvidt dug på græsset, så vi efterlod os tre spor. Og vi kastede lange skygger. Der var en spurv. Vi ville vise Jesus ære. Vi ville røre ved ham. Jeg tænkte på lugten.
Gamle Maria gik og græd. Pludselig stoppede hun op og sagde, at vi var dumme, at vi ikke kunne salve ham.
Hun gjorde mig vred. ”Hvem skulle stoppe os?” råbte jeg. ”Man er da ligeglad med en forbryders lig.”
”Nej, det er ikke det”, sagde den gamle kvinde. ”Du så det da også.”
”Så hvad?”
”Stenen. Hvem skal rulle stenen væk fra indgangen?”
”Maria, det skal jeg nok, o.k.?” Jeg var så rasende, at jeg virkelig følte, at jeg selv kunne klare det. Der var furore i mit bryst. Jeg ventede ikke. Jeg jog af sted med lange skridt., rasende. Åh, jeg hadede verden, alting og Gud …

Men stenen var rullet væk.
Nej, Peter, hør! Det er en meget stor sten, en meget tung sten, ikke engang du ville kunne rulle den opad, kan du ikke forstå det?
Indgangen ind til graven var åben! Alle mine følelser blev straks omdannet til frygt. Der var noget galt. Jeg var ikke rasende længere. Jeg var panisk.
Jeg tabte salverne. Jeg gik forsigtigt frem, bøjede mig ned på knæ og kiggede ind …

Hør! Der var en ung mand inde i graven, klædt i hvidt ligesom Jesus på bjerget. Men det var ikke Jesus. Jesus var der ikke!
Den unge mand kendte mig. Han vidste, hvorfor jeg var der. Jeg har aldring set ham før. Han sagde: ”Du leder efter Jesus. Han er opstået.”
Peter, hører du efter? Forstår du det? Han sagde opstået!

Fra bogen, ”Se hvor nu Jesus træder”
af Walter Wangerin, Lohses forlag