Exercitus har verdens bedste fans!

Onsdag aften så tidligere landsholdsangriber Ebbe Sand og et rekordstort publikum pokalkampen mellem Exercitus FC og Jægersborg fra Københavnerserien.

Exercitus holder altid humøret højt når de spiller kamp. Deres trofaste fans sørger for at stemningen kommer helt i top.

Selv om spændingen røg ud af kampen, viste Exercitus FC god gejst og spillede lige op med et godt hold, der til dagligt spiller fire rækker højere oppe.
Vejret var dejligt, og humøret var højt inden sæsonens store pokalkamp. Den store opmærksomhed omkring kampen skyldtes blandt andet, at Kanal 5 havde valgt at følge nogle af de små hold i pokalturneringen, der har en spændende historie, og altså også Exercitus FC. Allerede i vinters var hele tv-holdet, med Ebbe Sand i spidsen som studievært, med ude og filme træningskampe og sætte fokus på klubben.
Kanal 5 havde valgt at sætte ekstra fokus på klubbens to angrebsesser, Claus Kindt og Kaleb Knutzen. Derfor var tv-holdet også ude og filme gudstjenesten i Impact Church, Roskilde.
Her kan man roligt sige, at Ebbe Sand og de andre fik et helt nyt syn på, hvordan kirke også kan være.

Manglede tyngde

Desværre for Exercitus var både Claus og Kaleb ude med skader og kunne ikke være med. Om det var derfor, at Exercitus tabte kampen, finder vi aldrig ud af, men det var tydeligt at se, at der manglede tyngde i angrebet.
Alligevel var de blå/røde godt med i opgøret, og kun et par svipsere i de bagerste geledder gjorde, at man var bagud med 0-3 ved pausen.

Gode råd

I pausen havde både træner, spillerne og Ebbe Sand en masse gode råd. Til alles store fornøjelse blev rådene fulgt, og efter en flot stikning af Jonas Weinkouff kunne hurtigløber Rene Gren Hansen reducere til 1-3.
Så var kampen lige pludselig mere åben. ’De kristne’ spillede meget mere sammen og fandt hinanden i flotte kombinationer. Det medførte 3-4 store chancer, og havde de scoret på en af dem, kunne kampen have set helt anderledes ud.
Desværre udnyttede Jægersborg situationen og scorede til 1-4, og så røg luften ud af Exercitus-ballonen. Kampen endte 1-7, men Exercitus skal alligevel have stor ros for kampen.
Højdepunkter af kampen og portrættet af klubben kan ses på Kanal 5 den 28. maj i programmet ’Fra marken til Parken’.

Verdens bedste fans

Selv om det var op ad bakke til sidst, var der stadig god stemning på lægterne, hvor op mod 80 tilskuere var kommet for at støtte holdet. Der blev sunget og klappet, og holdet blev båret frem af masser af positive tilråb.
Selv da kampen var slut, blev hele holdet klappet af banerne, og der gik op til en halv time, før de sidste forlod banen på denne smukke sommeraften.
Der var tydeligvis mange, der ikke havde hilst på hinanden længe, og til tider mindede det lige så meget om et gammledags kirketræf som en fodboldkamp. Dejligt.

Fuld fart på serie 5

Serie 5 og kvinderne fortsætter ubesejret.
Mens 1. holdet har haft det svært i starten i år, har der været meget mere drev over kvindeholdet og 2. holdet, der begge stadig er ubesejrede i deres rækker. Serie 5 holdet er helt nyt, men har alligevel vundet deres første tre kampe, den sidste bl.a. på et hattrick af Gidion Pless.

Vil du vide mere om Exercitus, støtte klubben, eller har du et træner- eller spillerhjerte, der skal prøves af, så kontakt klubben via exercitus.dk – der er plads til alle.


Artiklen fortsætter efter annoncen: