Glimt af Guds hånd og fod?

Hånd og fodspor viser Guds storhed.Nogle lysår herfra har NASA fået øje på en usædvanlig gaståge, der ligner en hånd ude i rummet, og i Israel har arkæologer fundet kæmpe ”fodaftryk” i Jordandalen.

Et af fem ”fodformede” arealer i området, hvor israelitterne gik ind i det forjættede land.

De mægtige fodspor er dog menneskeskabte. De menes at være anlagt af israelitterne straks efter ankomsten til det forjættede land. De karakteristiske fodformede markeringer dateres af arkæologerne som cirka 3.300 år gamle og har oprindeligt været indhegnede områder.
Symbolsk kan konturene markere både afslutningen på den lange ørkenvandring og herredømmet over Kanaan.
Forskere på universitetet i Haifa hælder også til den teori, at fodsporene er identiske med det bibelske begreb ”gilgal”, et indhegnet område, hvor folket samledes til bøn og kamp.
Arkæologerne har fundet fem af disse områder, der blev præsenteret for offentligheden i forbindelse med den jødiske påske for nogle uger siden.

Stjernetågen, der bliver kaldt ”hånden” af forskerne hos NASA.
En vinkende hånd

Mens forskerne graver i fortiden i det hellige land, søger andre forskere længere og længere ud i det endeløse univers, hvor ingen endnu har sat deres ”fod”.
Og her sådan cirka 17.000 lysår fra jorden har rumforskerne fået øje på en gammel stjerne, en såkaldt neutronstjerne, på blot 20 kilometer i diameter. Og selvom den er af ældre dato, er den stadig fuld af energi.
Faktisk er dens magnetfelt 15 trillioner gange større end Jordens, hvilket får den til at rotere om sig selv næsten syv gange i sekundet. Resultatet er gastågen med det unikke udseende. Nærmest som en hånd, der vinker venligt til os, mens vi vandrer rundt hernede og sætter varige spor – mens vi aner et glimt af Guds storhed.