Åndelig rejse og gudslængsel

Af alle de forandringer, der er sket i samfundet i de seneste årtier, har intet overrasket mig mere end den stigende interesse for spiritualitet.David G. Benner
Canadisk psykolog og forfatter.

For mange i den vestlige verden er der efter materialismens og sekularismens fallit opstået en sult efter det hellige.
Og for mange i kirken er der spiret en længsel efter et inderligt møde med Gud frem af den tørre jord – for det at vide noget om Gud, men ikke have et stort, personligt erfaringsmæssigt kendskab til ham, kan opleves som en vandring i ørkenen.

Min verden er fuld af mennesker, som er på en åndelig rejse…
Engang var den pskykologiske klinik, hvor jeg arbejder, fyldt af de sædvanlige samtaleemner i frokostpausen – sladder, weekend-aktiviteter og -planer, sport og underholdning. Nu er det mest drøftede emne ofte spiritualitet ( nummer to er stadigvæk kliniksladder!).
Folk er nærmest ved at revne for at fortælle enhver, som gider høre på det, om deres åndelige søgen.
De længes efter at dele deres rejse med andre. De vil have mennesker, som ikke bare vil lytte til dem, men som også kan forholde sig til deres historie, fordi de selv er på en åndelig rejse.

Spiritualitet betyder forskellige ting for disse mennesker. Men en fællesnævner for disse forskellige betydniger er at føle sig forbundet.
Disse mennesker længes alle efter at have en tilknytning – til Gud (hvordan de så end opfatter ham/hende/det), til andre, til sig selv og ofte til jorden.

Fra bogen, ”At vandre sammen”
af David G. Benner. Forlaget Boedal.