70 år og meget aktiv

Søndag den 13. september fyldte Alf Kristian Engvist 70 år. Dagen blev fejret i Hasseris med familie og venner. Kalenderen viser, at han ikke har tænkt sig at gå på pension foreløbig.

Alf Kristian Engvist

Og hovedpersonen ser ikke en dag ældre ud end 60. Hvad er mon hemmeligheden? spurgte vi på dagen.
– Der er ingen hemmelighed. Det er tilgængeligt for alle. Det handler om at være glad for livet, at tage del i det og være engageret, siger han.
Alf Kristian Engqvist er arkitekt med egen tegnestue. Han har bl.a. vundet en konkurrence om et stort bibelmuseum ved Vejle.

Kendt karismatiker

Alf Kristian Engqvist er en kendt skikkelse i dansk kirkeliv gennem mange år. I de glade og karismatiske 70’ere var han og hustruen Birthe samlingspunkt for unge i Markuskirken i Aalborg. Senere blev Alf involveret i bevægelsen DAWN, der ville starte nye kirker over hele Danmark. Selv startede han og Birthe husmenigheden Josva i Aalborg, der i en undersøgelse fra bevægelsen Naturlig Kirkevækst viste sig at være den menighed i landet med de mest tilfredse medlemmer.
Alf Kristian er en ivrig prædikant og evangelist.
Hvordan vil du markedsføre det kristne budskab i dag?
– Den markedsføring bringer vi med vores eget liv. Er vi kristne dybt nede i hjertet, vil det også komme til udtryk i hele vores måde at være på og omgås mennesker på. Også gennem vores arbejde.
Du lægger vægt på at kalde dig Alf Kristian – hvorfor det?
– Fordi der kom et tidspunkt i mit liv, hvor mit mellemnavn fik mening. Kristian betyder nemlig ”den kristne”. Det var efter jeg havde sagt ja til Herren og helhjertet valgt at lade ham styre mit liv. Så jeg bruger navnet for at understrege, at der er sket noget nyt.
Hvad har været din bedste oplevelse i de 70 år?
– Her må min kone Birthe blive centrum. Hun er det bedste, der er hændt mig! Det er hende, der bør hædres, for hun har holdt ud med mig i de mange år og givet mig sønner og sønnesønner.
Hvad har været din største udfordring i alle årene?
– Den store udfordring har været at danne en husmenighed – og at holde højde. En ting er at starte noget, en anden at holde højde. Men det har vi gjort de seneste 30 år, og der er nu flere, der holder husmenighed i deres hjem.

Spøjs oplevelse

Hvad har været den meste spøjse oplevelse i alle årene?
– Jeg var 16 år, da jeg blev drillet af nogle rødder til venner, fordi jeg gik på danseskole. De passede mig op og sagde, jeg skulle gennem nogle prøver for at blive accepteret i gruppen. Jeg skulle op på kirkegården og stå på hænder op ad kapellet.
– Men det var ikke nok. Jeg skulle også klatre op i Aalborgtårnet – udvendig.
Aalborgtårnet er Aalborgs højeste punkt og knejser 105 meter over havets overflade. Øverst på fire piller er en restaurant, og på en klar dag er det muligt, at se helt ud til Vesterhavet.
– Det værste var, at jeg netop var kommet fra danseskole og havde glatte sko på. Det var mørk nat, og halvvejs oppe opdagede jeg, at jeg havde hvid cottoncoat på. Jeg tænkte: alle i hele Aalborg må kunne se det her. Så jeg kravlede helt op og rørte ved bunden (af restauranten).
Alf Kristian Engqvist går ikke på pension lige med det samme. Et smugkig i hans kalender afslører travle dage på tegnestuen, byggemøder, bedemøder, husmøder, foredrag og en hel husmenighedskonference i Aalborg den 23-25. oktober.
Svend Løbner