Uden beskyttelse går det galt

Sangeren Poul Rudi rejste efter sin succes med Four Jacks til USA for at søge det helt store gennembrud. Det gik desværre ikke helt så godt med karrieren. Til gengæld fik han et nyt og forandret liv.Four Jacks var blandt andet kendt for soldatersangen ”O! Marie, A wil jæm te dei!” og ”Mandalay”.
For 7 år siden var han på besøg i Danmark, hvor han blev interviewet i tv. Her fortalte han om det vilde liv, som han og de tre musikervenner – John Mogensen, Bent Werther og Otto Brandenburg havde levet i de år, succesen varede, og i årene efter, hvor han selv havde en solo-succes.
Og så sagde Poul Rudi noget, som jeg synes var tankevækkende: ”Vi opererede jo fuldstændig uden beskyttelse – vi havde ikke Guds Helligånds beskyttelse.”
Jeg har tit tænkt over den sætning. For selv om man er kristen og har det privilegium at have Helligånden, så kan man jo overhøre den stille stemme – bevidst eller af ligegyldighed. Så fjumrer man rundt og gør, hvad der passer én – og pludselig går det galt, ligesom med Paul Rudi, der til sidst sad i en garage efter at have mistet kone, hus og karriere – og skældte den Gud ud, som han ellers ikke troede på.
For når det går, galt må det vel være Guds skyld…?
Nej, Rudi blev klar over, at der også er andre magter på spil. Og mens han sad på stranden og drak en masse øl, mens han læste en kristen bog om det ondes realitet, begyndte han at forstå, hvorfor hans liv havde udviklet sig så dårligt.
Gud svarede ham så konkret, at det forvandlede hans liv fuldstændig og gjorde ham lykkelig igen. Men det er en lang historie. Det vigtigste i dag er at huske hans ord om at være uden beskyttelse. Det er vi, når vi ikke forstår, hvilket minefelt, vi lever i, og ikke lytter til Helligånden – rådgiveren.
Vi behøver ikke bare bevidstløst at flyde med omgivelserne og lade tilfældigheder bestemme vores liv og skæbne. Vi kan helt bevidst invitere Jesus indenfor i vores liv – ikke blot som frelser, men som herre. Så vil hans Hellige Ånd vejlede os, og vi kommer under beskyttelse. – Hvis du er for klog eller fin til det, så går du rundt uden beskyttelse.

Af redaktør Henri Nissen