Ærlig bog omkring døden

Hvordan forholder man sig, når man selv eller ens familie eller venner rammes af en livstruende sygdom og død?Har du nogensinde haft døden tæt inde på livet, følt behov for at tale med en præst eller tænkt: bare jeg havde noget konkret at læse omkring dette vanskelige og til dels tabubelagte emne, døden?
Her er muligheden. En lille bog fra Josef Kristensen udfylder på sin vis præstens rolle og viser forståelse og omsorg for døende og deres pårørende. Men bogen henvender sig også til alle andre. For alle skal vi møde døden en dag.
Josef Kristensen er præst for en international kirke på Strøget i København. Forfatteren bruger sin personlige og professionelle erfaring til at skrive om og beskrive de mange forskellige situationer, der opstår, når vi konfronteres med døden.
Hans lille bog Nærvær når døden banker på er god at have ved hånden for alle, der har døden inde på livet. Josef taler varmt og kærligt om både praktiske og åndelige spørgsmål, man må forholde sig til ved livets afslutning, og dette på en så at sige livsbekræftende måde, idet livet og døden skildres smukt og værdigt.
Temaer som kamp, accept, afsked, involvering og nærvær i livet, døden og vores forestillingsverden er grundpillerne i denne lille bog.
Josef formår at leve sig ind i den døendes situation: Ydmygelsen ved at være lænket til en seng. Den ulejlighed, man føler, man er til for de travle pårørende.
Også de efterladte får et ord med på vejen: Værn om de gode minder!
Bogen er velegnet for alle, der tænker, at der kommer jo en dag, hvor jeg bliver involveret eller bliver en del af et forløb omkring svær sygdom og død. Bogen er på samme tid praktisk orienteret og åndelig funderet.
En lille ærlig bog, nem tilgængelig og indbydende i sin udformning og sit design.

Josef Kristensen:
Nærvær når døden banker på
56 sider
79 kr.
CityBooks