Jule-cd med fest og gospel

Denne nye jule-cd med titlen “Et barn er født” har ganske vist en traditionel titel, men indholdet overrasker. Her er noget mere og andet end en samling julesange og salmer.Albummet fortæller, med oplæsning fra Bibelen og herlige sange, historien om den første jul i Betlehem. Fortæller Nis Bank-Mikkelsen indleder med oplæsning fra Esajas’ bog, og med hans behagelige og professionelle stemme er historien skudt i gang.
Med bl.a. Laura Kjærgaard som englen Gabriel, Julie Lindel som jomfru Maria og Rune Herholdt som Josef dykker vi ned i historien og mærker gennem sangen og musikken glæden, følelserne og spørgsmålene, som unægtelig må have fyldt de medvirkende parter i julens evangelium. Man kan nærmest se en musical tage form for sine øjne, mens musikken fylder rummet.
Man bør give sig tid til at lytte efter teksterne og høre historien, som musikken fortæller, særligt den første gang man lytter til albummet. Hvis cd’en for hurtigt bliver til baggrundsmusik, går man glip af en herlig juleoplevelse.
Torben Callesen har skrevet det meste tekst og musik og har også lavet nye moderne melodier til “Mit hjerte altid vanker” og “Et barn er født i Betlehem”. Der udgives også noder og en sing back-cd, som kan bruges til krybbespil.

Det er alt i alt et medrivende festligt album med en herlig blanding af pop, rock, hiphop og smukke ballader. Børnekoret Gospleroots medvirker også, og sammen med de dygtige gospelsolister får du her en jule-cd af høj kvalitet, som helt sikkert ikke ligner noget, du allerede har.
Lisbeth