Sportsstævne på efterskolen Solgården

Efterskolen Solgården lagde lørdag den 31. oktober ramme til det traditionsfyldte stævne ”Juniorernes dag”, som i år samlede 215 juniorer.På juniorernes dag satte 215 juniorer fra Luthersk Mission i Vestjylland hinanden stævne for at dyste i forskellige sportsgrene og nyde fællesskabet på tværs af klubber.

Mikkel Brosbøl og Michael Christensen var med for 4. gang og nød både fodboldkamp og fællesskab.

Der er gang i den på fodboldbanen. De forskellige juniorklubber stiller med udklædte spillere, der har instrumenter og heppekor med sig. På banen bliver der gået til stålet, og netmaskerne blafrer til stor jubel for juniorklubbernes fans.
12-årige Michael Christensen og hans ven Mikkel Brosbøl, begge fra Herning, er med for fjerde gang og står nu og tripper nervøst. Om 5 minutter skal de spille mix-fodbold. – Jeg har været i finalen i bob, og nu gælder det bare om at komme ind og score nogle mål på banen, griner Michael Christensen, mens Mikkel Brosbøl fortsætter:
– Vi møder bare så mange venner fra de andre klubber og har det sjovt sammen. Vi har øvet os inden, og er bare helt klar til at vinde.
Begge drenge synes, dagen er perfekt.
– Efterskolen Solgården er et fedt sted at mødes, her er friske elever, som hjælper os med at dømme, og alle gør bare meget ud af det, mener de to drenge.

Tilbage som leder

Nikoline Kristensen hygger sammen med sine juniorer.

18-årige Nikoline Kristensen fra Henne har selv været hele turen igennem.
– Jeg var selv med som spiller, da jeg var junior. Nu er jeg tilbage som leder for et hold fra Henne. Nikoline Kristensen er rigtig begejstret for at være juniorleder og sportsdagen er et af årets højdepunkter.
– At være tilbage som leder er noget særligt – og så på min gamle efterskole – det er rigtig rart. Jeg kan bare se, at ungerne nyder at være her, slutter Nikoline Kristensen.

Piger hygger efter tabt finale

Camilla og Rikke tabte finalen i fodbold, men ikke humøret.

Nu er det ikke kun sport, som hele dagen går med. For Camilla Vesterager og Rikke Pedersen fra Rækker Mølle er det sociale en stor del af det at være til juniorernes dag.
– Vi har spillet fodbold, vi tabte desværre finalen, men nu kan vi bare hygge os sammen og lære en masse nye mennesker at kende, siger Rikke Pedersen, mens de to piger ligger henslængt i en sofa.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Rutinerede team bag succes

Med 215 børn foruden ledere er der nok at se til for Solgårdens to lærere, Thorkild Juhl og Stig Andreasen, som gennem alle 13 år har stået for planlægningen af dagen.
– Vi synes, dagen er alle tiders. Masser af glade og tilfredse børn og ledere. Det er en fornøjelse at være med til at planlægge, mener Stig Andreasen, og hans kollega Thorkild Juhl supplerer:
– Det er en stor tilfredsstillelse at opleve, at det bare kører. Lederne synes, det fungerer, og programmet klapper – så har vi jo gjort forarbejdet godt.
Rammerne på skolen er perfekte til et sådan arrangement. – Køkkenet leverer en lækker, dejlig lasagne, og skolens elever hjælper med at dømme, og så er det jo gratis for juniorerne, slutter en smilende Stig Andreasen, mens han går videre til nye opgaver på den aktive dag.
Af Peter Jensen