FC Udfordringen mod nye udfordringer i 2010

Efterår er blevet til vinter, projektørerne er slukket, og fodboldbanerne får sig en velfortjent vinterferie.

Årets begivenhedsmæssige klimaks var selvfølgelig samarbejdet med Udfordringen, som her markeres på avisens forside i uge 41. Et samarbejde der i 2010 også vil udmønte sig i en fælles fodboldturnering for kristne hold.

Det samme gør spillere og trænere i den kristne fodboldklub FC Udfordringen, og så er det jo meget nærliggende at stoppe op og se tilbage på 2009 og frem mod 2010.

Sikke et år!

2009 har været et ekstremt spændende år for FC Udfordringen, og det har været præget af usædvanlig mange højdepunkter. I 2009 kunne vi efter massiv spillertilgang igen stille med to 11-mands hold på herresiden. Holdet har klaret sig glimrende og har to sæsoner i træk kunne sikre sig oprykning i sidste kamp. Desværre er oprykningen ikke lykkedes, men det er stadig godt gået, for så nyt et hold, det at være så massivt til stede i toppen af rækken.

Ubesejrede amazoner

På kvindesiden har der også været mange højdepunkter. I sommers stod holdet tilbage som ubesejret i deres række og sikrede sig en meget fortjent oprykning.
I efteråret klarede holdet sig ganske hæderligt trods sværere modstandere og en større udskiftning på holdet. Det helt store lyspunkt for holdet var dog endelig at få en fast træner, og det bliver spændende at se hvordan holdet kommer til at udvikle sig under Filip Skovgaard.
Han har i hvertfald masser af talent at arbejde med, for også på kvindesiden kan klubben notere sig en stor spillerfremgang.

Op, næsten ned og måske op med serie 3

Det er dog klubbens bedste hold i serie 3, der har været igennem den største emotionelle rutsjetur.
I foråret stod holdet efter 8 kampe kun med én sejr.
Men et flot comeback, der bl.a. inkluderede syv kampe som ubesejret og en sejr over topholdet, fik holdet kæmpet sig væk fra nedrykningspladserne. Sådan da. For selv efter det sidste fløjt i rækken var blæst, kunne resultater og truende konkurser længere oppe i systemet betyde en degradering.
Heldigvis vandt de rigtige hold, og pengekasserne i de store klubber blev fyldt op af gavmilde lokalpolitikere – og holdet kunne under stor jubel gå endnu en sæson i serie 3 i møde. Den er startet ganske anderledes, og holdet ligger p.t. kun et enkelt point fra oprykning.

– De største højdepunkter skal slet ikke findes i stillinger og resultater, men i de venskaber, der er blevet knyttet i løbet af året, skriver træner Tobias Ambs-Thomsen i sin nytårshilsen.
Mor, se vi er på tv

Klubben kunne i 2009 også opleve en kæmpe eksponering. Kanal 5 fulgte klubben i dens bestræbelser i pokalturneringen og tegnede et fint portræt af klubben og de kirker, mange af medlemmerne er en del af.
Årets begivenhedsmæssige klimaks var selvfølgelig samarbejdet med Udfordringen.
Det startede med dækning af klubbens liv og endte med et navneskifte og et endnu tættere samarbejde mellem fodboldklubben og avisen. Et samarbejde, der i 2010 også vil udmønte sig i endnu flere synergier – og bl.a. tælle en fælles fodboldturnering.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Flere venner

Men de største højdepunkter skal slet ikke findes i stillinger og resultater, men i de venskaber, der er blevet knyttet i løbet af året. De mange gamle og nye spillere, der har valgt FC Udfordringen som deres klub. Cellegruppen, der mødes hver tirsdag efter træning. Det fodboldudstyr vi kunne sende til Afrika, og de penge vi kunne samle ind til Brasilien.
Det er her, FC Udfordringen lever bedst, og det er på de områder, vi håber at udvikle os endnu mere i 2010.
Det bliver spændende at se, hvad Gud har lagt til rette for os, og om det lykkes os at score på hans oplæg.
Viljen til at lykkes er i hvert fald til stede, og med Guds velsignelse vil 2010 også blive et uforglemmeligt år i den unge fodboldklubs historie.