Ingen LM-børn udsat for sex-overgreb i skolen

Missionærbørn fra Luthersk Mission gik på norske kostskoler, hvor 7 pct. af eleverne oplevede sex-overgreb. Men ingen danske børn har henvendt sig om sagen.- Vi er ikke bekendt med, at nogen af de danske missionærbørn har været udsat for alvorlige oplevelser.

Bo Olsen: Ingen har henvendt sig om overgreb.

Det siger Bent Olsen, missionssekretær i Luthersk Mission, efter det i en stor norsk undersøgelse kort før årsskiftet kom frem, at 7 pct. af knap 1.500 missionærbørn på kostskoler har oplevet seksuelle overgreb. Halvdelen blev begået af skolepersonale og missionærer, halvdelen af andre elever.
Luthersk Mission i Danmark har haft 33 børn på de norske skoler i den 60-årige periode, som undersøgelsen dækker. LM henvendte sig med det samme til børnene, der nu er voksne, og tilbød hjælp og rådgivning, men ingen har meldt tilbage.

Danske børn gik fri

– Vi har sagt, at hvis de har været udsat for et eller andet negativt alvorligt under skoletiden og har lyst til at fortælle ledelsen om det, er de meget velkomne. Vi er indstillet på at tage hånd om det, siger Bent Olsen til avisen Tro & Mission og tilføjer til Udfordringen:
– Vi sendte brevet for over tre uger siden, men ingen af de potentielle personer har henvendt sig.
Bent Olsen udtrykker stor medfølelse med de børn, der er blevet udsat for overgreb i det norske skolesystem.
– Det gør mig ondt at høre om det. Det skulle aldrig være sket, siger han til avisen Tro & Mission.
Undersøgelsen er lavet af det uvildige analyseinstitut IRIS på foranledning af Norsk Luthersk Misjonssamband og Norsk Misjonsselskap.
/sl