Frelsens Hær til OL i Vancouver

Unge fra Frelsens Hær er i OL-byen Vancouver for at hjælpe folk, der har brug for det.Frelsens Hær i Canada har inviteret andre lande til at komme med frivillige teams for at gøre en indsats og forstærke de teams, de allerede har.

Peter Eide fra Frelsens Hær, her i Norge før afrejsen til Vinter-OL i Vancouver den 17.-27. februar. Foto: Håvard Skattum, KPK.

Den invitation har en gruppe unge fra Norden taget imod. Den 17.-27. februar er fem fra Norge, en fra Island og en fra Færøerne til Vinter-OL i Vancouver for at hjælpe med Frelsens Hærs arbejde i byen.

60.000 timers arbejde

Frelsens Hærs arbejde under OL er inden for paraplyorganisationen ”More than Gold”, som organiserer den kristne indsats under OL. ”More than Gold” forsøger at få frivillige til at stå for 60.000 timers arbejde under OL.
Helt konkret skal de unge være med til at dele suppe ud til hjemløse og den lokale befolkning uden for Frelsens Hærs center.
– Vi skal også servere kolde drikke og kaffe i nærheden af T-banneret. Det er et tiltag, der i større grad retter sig mod turister og forbipaserende. Og så ved vi også, at der skal være åben cafe i Frelsens Hærs lokaler med storskærmsvisning af de største arrangementer under OL, siger Peter Eide, der til daglig er ungdomskonsulent i Frelsens Hær i Norge.

Hjælpe og udfordre

Peter Eide fortæller, at der er to formål ved at deltage i det frivillige kristne arbejde under OL.
– Det ene er ønsket om at gøre noget for andre og at udgøre en forskel. Lige meget om det er lokalbefolkningen eller turister, vi træffer, handler det om at møde dem dér, hvor de er i livet. Det andet formål er at udfordre de unge, vi har med, til at gøre noget for andre mennesker, siger han.
– Vi har nogle hjælpemidler, som en kaffekop eller en suppetallerken. Så deler vi også Nye Testamenter ud, så vi burde være godt rustet til at møde de behov, der er, siger Peter Eide.
Af Håvard Skattum,
KPK og John Engedal