– Starten på et nyt liv

Daniel Næstrup Jensen tog stoffer og rodede sig ud i meget skidt. Men i sommeren 2009 vendte han sig til Gud – og det har han ikke fortrudt.- Jeg begyndte at ryge hash som 12-årig, da jeg gik i 6. klasse. Der var en anden elev, der var cool, og som jeg så meget op til. Jeg ville gerne være lige som ham.

Jeg satte mig bare til at græde og takke Gud, fortæller Daniel Næstrup Jensen, her i Århus.

Så jeg prøvede at slås med ham. Det syntes han var cool, så han ville godt lære mig at ryge hash, fortæller 20-årige Daniel Næstrup Jensen.
Han er opvokset i en kristen familie, men det kristne liv forekom ham ’kedeligt’.
– Jeg valgte at lade være med at gøre som alle de andre, jeg syntes, det var kedeligt. Jeg syntes ikke, det var spændende at være ’sød’. Måske er det også, fordi jeg er ordblind og blev drillet i skolen, så jeg havde brug for at være ’tuff’, forklarer han.

On and off

Stof-misbruget foregik ikke hele tiden, men mere i perioder af Daniels liv. Han havde fx en ’fed oplevelse’ på Odsherreds efterskole, men da han bagefter gik på teknisk skole, begyndte han med stofferne igen.
– Jeg tog coke med kammeraterne, og der begyndte det virkelig at gå op i fest og farver, alkohol og slåskampe. Det blev en del værre, men det blev et normalt liv for mig, det var sjovt og spændende. Jeg lavede lidt indbrud for sjov, det var ikke noget slemt, og jeg tænkte ikke videre over det. Jeg var også et rigtig dumt svin over for min familie, siger han.

Et sort hul

Særligt i foråret 2009 gik det helt galt for Daniel. Han var flyttet tilbage til Holbæk, hvor han er opvokset. Igen begyndte han med stofferne, og særligt en aften i København gik det helt galt, fortæller Daniel, uden at ville komme nærmere ind på, hvad der skete.
– Jeg faldt ned i et sort hul, det var et halvt år i helvede. Jeg var mere bange, end jeg plejede, bange for at huske, hvad jeg havde gjort, derfor gjorde jeg hvad jeg kunne for at være påvirket, siger Daniel.
– Jeg begyndte at gå i kirke og følte mig som et bedre menneske, men jeg følte mig aldrig god nok, fortæller han.

Med på kristen lejr

En af Daniels veninder inviterede ham med på sommeroase, og her havde han en af de første aftener en underlig oplevelse.
– Jeg så et billede af mig selv under lovsangen om aftenen, hvor jeg var spændt op på et kors med kæder, Satans kæder. Kæderne begyndte at løsne sig lige så stille, mens der var én, der bad for mig. Det var som om, at kæderne havde været smerte eller noget ondt, fortæller Daniel.
Næste dag talte han med en pige, som sagde, at han skulle tilgive sig selv, for Gud havde allerede tilgivet ham.

Guldstøv på fingrene

Til mødet dagen efter kom gennembruddet.
– Jeg kiggede op og sagde til Gud: ”Brug mig, hvis du kan, for jeg vil gerne blive brugt af dig.” Jeg gik op foran, hvor nogle bad for mig. Jeg bekendte mine synder, og præsten kastede noget olie på mig. Skyldfølelsen forsvandt lige pludselig. Jeg har ikke prøvet noget federe. Det var, som om det hele blev fjernet og kastet væk, siger Daniel, der bagefter fortalte det på scenen.
– Jeg kunne ikke sige så meget, andet end at jeg var blevet tilgivet for mine synder. Der var ikke så meget at sige, men det var starten på et nyt liv, forklarer han.
Under lovsangen på lejren opdagede Daniel, at der sad noget ’guld-støv’ fast på hans pege- og langefinger, som han ikke kunne få af. Det forsvandt igen efter to uger.

Madkurv fra Gud

Men også efter lejren fik Daniel oplevelser med Gud. Helt ekstraordinært fik han sin straffeattest renset før tid, da han fortalte sin historie til en politikvinde.
En anden dag tog han ned på havnen og råbte og bad til Gud om, hvad der skulle ske med hans liv. Han oplevede ikke noget, men da han tog hjem, stod der en kæmpe kurv med mad.
Han havde kun 300 kroner på det tidspunkt. Han ved stadig ikke, hvem der har stillet kurven der.
– Jeg satte mig bare til at græde og takke Gud, fortæller Daniel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nu er det spændende!

Hans tidligere syn på kristendom som kedelig har helt ændret sig.
– Jeg tror, det var fordi, jeg ikke havde haft en åndelig oplevelse, jeg havde ikke sagt ja til Jesus. Jeg synes, det er meget mere spændende nu – det er cool at være kristen.
– Der er ikke noget hårdere liv end at være kristen, men heller ikke noget bedre liv.
Det er altid nemt at hoppe tilbage til det gamle, det er nemt at stikke halen mellem benene og stikke af, men som kristen skal vi være forbilleder og leve med Gud. Og der er ikke noget bedre end at gå med Gud, forsikrer Daniel.