Israelsmission holder fast i Jesus-vej til Gud

– Jesus er den eneste vej til Gud, både for jøder og ikke-jøder fastslog Israelsmissionens formand Kai Kjær-Hansen ved missionens 125-års jubilæum i lørdags.Jesus er en bagatel, og mission er overflødig, hvis ikke Jesus er den eneste vej til Gud.

Jesus er fortsat vejen, sandheden og livet for jøder og ikke-jøder, fastslog Kai Kjær-Hansen.

Det fastslog Kai Kjær-Hansen i formandsberetningen ved Israelsmissionens årsmøde og 125-års jubilæum lørdag den 20. marts i Christiansfeld.
Og dermed markerede han missionsselskabets holdning til den debat, der de seneste uger er raset i Kristeligt Dagblad, igangsat af sognepræst Kristine Stricker Hestbech den 5. marts: ”Hos os har Gud vist sig i Jesus Kristus, som måske kun er en ud af mange veje til Gud.”
– Når døren lukkes op for, at andre religioner kan føre til Gud, har man gjort Jesus til en bagatel. Og når Jesus gøres til en bagatel, er der ingen ende på antallet af pagter mellem Gud og mennesker, sagde Kai Kjær-Hansen.

Er mission en fejl?

– Siger man ja til, at andre religioner kan føre til Gud, er den logiske følge, at de danske missionsselskaber ophører med at drive mission – også Israelsmissionen. Og dersom man skal være konsekvent: Egentlig gjorde Ansgar og de andre os en bjørnetjeneste her i Danmark. For Odin og Thor må jo også føre til Gud efter denne tankegang.
– Vel gjorde de ej! Jesus er – fortsat – vejen, sandheden og livet, for jøder og ikke-jøder, fastslog formanden.

Den kære og svære israelsmission

Årsmødet i Christiansfeld markerede Israelsmissionens 125-års jubilæum under temaet ”Den kære og svære Israelsmission”. Den Danske Israelsmission blev stiftet i 1885 som et af mange jødemissionsselskaber.
I dag har Israelsmissionen to familier udsendt. De indgår på forskellig måde i den messianske bevægelses arbejde i Israel. Desuden har Israelsmissionen en lang række volontører udsendt, bl.a. til forsoningsarbejdet mellem kristne palæstinensere og messianske jøder.
/sl