Stop og lyt!

’Stop & Listen’ er titlen på Bethany Dillons nyeste album. Med udgangspunkt i sit personlige gudsforhold leverer Dillon et album fyldt med dybe eftertænksomme tekster, akkompagneret af blød melodisk rock.Titlen er inspireret af Luk. 10:41-42, hvor Jesus gør Martha opmærksom på, at hendes søster Maria har valgt den gode del. Nemlig at tage sig tid til at lægge alle praktiske gøremål til side og lytte til Guds ord. Med titelnummeret ønsker Dillon, at opfordre alle til at vælge denne gode del i et ellers travlt liv.

Det kan bestemt også anbefales at tage sig tid til at lytte til Dillons tekster, for det er nemt at identificere sig med mange af de tanker og følelser, musikken udtrykker.
Sangene ’I am yours’ og ’Everyone to know’ koncentrerer sig om taknemmeligheden over Guds suveræne frelse. Det er blød og intens lovprisning.
’So close’ og ’deliver me’ beskriver Bethanys egne svagheder i gudsforholdet, og særligt ’so close’ ramte plet hos mig. Med titlen forventede jeg noget i retning af Hillsongs sang af samme navn – en proklamation af, at Gud er nær. Det udtrykker sangen også, men med lidt omvendt fortegn: Det er os som mennesker, der kan være tæt på at glide væk fra Gud. Vi er kun holdt fast af hans løfte om ikke at forlade os. Men selv om vi kan føle, at vi er langt væk fra Gud, er han nær. Hvilken befriende sandhed!
Med sine blot 22 år er Bethany Dillon en ung, men ikke uerfaren kunstner. Stop & Listen er således hendes 5. solo-udgivelse. Debutalbummet fra 2004 blev i USA det bedstsælgende debutalbum fra en kvindelig solist.

’Stop & Listen’ er et album fra en autentisk og super dygtig kunstner i stadig udvikling. Hun deler fra sit eget liv på en ligefrem måde, som både rummer et snert af smerte ved livets udfordringer, og overvældende glæde over liv og frelse.
Lisbeth Thomsen