Debat

Hvad skal vi med science fiction?

Jeg forstår ikke, hvad man skal med science fiction, når man har Bibelen med alle de forudsigelser/profetier fra det Gamle Testamente, der allerede er gået i opfyldelse i det Nye Testamente, og mon ikke de sidste forudsigelser også vil gå i opfyldelse?
Jesus gik på vandet, forvandlede vand til vin, helbredte syge, uddrev onde ånder, for hvilket vi ikke kan give en forklaring med naturlove, vi kender i dag. Han ”fløj” også til himmels, og hvor ”fløj” han hen? Også i dag ud over verden ( læs bl.a. Orla Lindskovs brevkasse og artikler i Udfordringen) bliver mennesker helbredt mirakuløst, ja ind imellem opstår døde; hvilke kræfter ligger der bag?
Hvorfor vil man sende mennesket ud i universet, hvor mere eller mindre varme ”mineralkugler” svæver rundt, og hvor man i heldigste fald kun kan sætte sine fødder iført en rumdragt, og tilkoblet iltapparat, – når man kender vores egen forunderligt skabte klode? – Det får mig til at tænke på den verslinie i en af vores gamle salmer :” ..de mægted ej det mindste blad at sætte på en nælde.”
Ulla Kjærulf
Langelandsvej 48
4600 Køge

Da kirken blev kro

Et gammel dansk ordsprog siger: ”Hvor Vor Herre bygger en kirke, der bygger Fanden en kro”. Ved den tv-transmitterede gudstjeneste Påskedag gjorde sognepræst Poul Joachim Stender desværre kirken til kro, idet han udskænkede champagne til og skålede med menigheden. Det at alkohol bliver stadig almindeligere i kirkelige miljøer, er en af årsagerne til folkekirkens medlemstilbagegang. Sognepræst M.N. Randkær, København, der fra 1933 – 51 var landsformand for Blå Kors (der indtil 2001 var en afholdsforening), havde ret, da han sagde : ”Alkohol er den enkeltårsag, der holder flest mennesker borte fra kirken og alle dens velsignelser”.
Henning Sørensen
Irisvej 17
8500 Grenaa

Tankeløst

”Selvmord” er navnet på et band, som ifølge en TV2-nyhed 2/3 sammen med bandet DAD bliver to af hovednavnene på dette års Grøn Koncert.
I en anden TV-nyhed, DR2 26/2, stod der, at tal fra november 2009 fra Sundhedsstyrelsen viser, at 345 unge har forsøgt at begå selvmord med smertestillende håndkøbsmedicin.
En nyhed i DR2 20/3 fortalte, at i alt 11 tidligere soldater, som tjente på Balkan i 90’erne, har taget deres eget liv.
På denne tragiske baggrund kan det undre, at et band har valgt at kalde sig ”Selvmord”. Det kan ikke være af hjerteløshed, for i musikbladet Gaffa december 2009 bliver bandet omtalt som ”Hårde rappere med blødende hjerter”.
Mon det ikke er et udslag af ungdommelig tankeløshed?
(Forkortet af red.)
Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Århus C

Forargeligt

”Jeg forventer ikke, at min skulptur på Birkerød Station vil forarge lige så meget som Jens Jørgen Thorsens værk for 26 år siden”, siger Uwe Max Jensen. Thorsens værk endte med at blive fjernet på foranledning af trafikminister Arne Melchior.
Det nye ”kunstværk” fortjener samme skæbne. Det er akkurat lige så sjofelt, rædselsfuldt og provokerende som det første. Sognepræst ved Bistrup Kirke, Søren Christian Storvad, er spændt på, hvordan det nye værk vil påvirke folk. ”Personligt bliver jeg ikke forarget.” Det skal der nok være andre, der bliver.
Gad vide hvad Jesus tænker? Han har bl.a. sagt: ”Men den, der (forarger) bringer en af disse små, som tror på mig, til fald, var bedre tjent med at få en møllesten hængt om halsen og blive sænket i havets dyb.”
Knud Held-Hansen
Beatesmindevej 76, 1.tv.
9210 Aalborg SØ