Fællesskab for studerende

Tre deltagere på KFS’ påskelejr i Vejle fortæller, hvorfor de var med.

Mathias Westergaard Petersen, 19 år, 2.år i gymnasiet, Ringkøbing

Mathias Westergaard Petersen, 19 år, 2.år i gymnasiet, Ringkøbing
Anden gang på påskelejr

Hvorfor er du på påskelejr?
Jeg er på påskelejr for at få noget rent åndeligt ud af det, og så for fællesskabet.

Hvad er udfordrende ved at være kristen studerende?
Jeg går på KG (Det Kristne Gymnasium, red.). Derfor er der ikke de store udfordringer, da det er kristne man går sammen med. Men generelt er troen svær i forhold til tvivl, synes jeg.

Har du haft en positiv oplevelse som kristen på studiet?
Der er ikke noget bestemt jeg kan komme i tanke om. Det er meget få, der ikke er kristne. Men engang om året inviterer det andet almindelige gymnasium – som ligger lige ved siden af – os over til en aften sammen.

Hvad ville du spørge Gud om?
Jeg synes det er et svært spørgsmål….
Der er meget, som man gerne vil vide. Men det vil nok være hvorfor der er så meget ondt i verden, og hvordan det hænger sammen med Guds kærlighed. Det ville nok være det første jeg ville spørge ham om.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Linea Andersen, 22 år
2. semester på psykologi, Århus

Malene K. S. Jensen, 19 år
3. år i gymnasiet, Odense
Tredje gang på påskelejr

Hvorfor er du på påskelejr?
For at være sammen med mine efterskolevenner og for at holde mit kristenliv ved lige. Jeg tror det er godt at høre seminarer og snakke med mennesker, som deler samme synspunkt.

Hvad er udfordrende ved at være kristen studerende?
Det er, at nogle har fordomme, og mangler forståelse for det, man tror på. Og så fordi man er på et sted, der baseres på naturvidenskab. Det er svært at skulle forklare tro på den måde. Det var nemmere, hvis man bare kunne give dem et konkret svar, men det kan man ikke.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Har du haft en positiv oplevelse som kristen på studiet?
Ja, på introturen var der en pige, som fandt ud af, at jeg var kristen og at det var en stor del af mit liv. I de to første år på gymnasiet åbnede hun en del op for det og snakkede med mig og en anden kristen og kom også i KFS. Nu er hun selv kristen.

Hvad ville du spørge Gud om?
Jeg forstår ikke hvordan man kan være lykkelig i himmelen og vide, at nogle man holder af, er i helvede. Det gad jeg godt vide hvordan det hang sammen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Malene K. S. Jensen, 19 år
3. år i gymnasiet, Odense

Linea Andersen, 22 år
2. semester på psykologi, Århus
Fjerde gang på påskelejr

Hvorfor er du på påskelejr?
Jeg er her for at møde de folk, jeg ved er her, og så kender jeg folkene i to bands.

Hvad er udfordrende ved at være kristen studerende?
Jeg har ikke oplevet det som udfordrende, men derimod som super spændende. Jeg har snakket med nogle af mine studiekammerater om, at jeg er kristen. De vil gerne høre om det, og bruger det til at få udvidet deres horisont. Vi joker også om det.

Har du haft en positiv oplevelse som kristen på studiet?
Jeg har kun oplevet, at folk har været åbne og positive overfor, at jeg er kristen. Engang vi snakkede om kærester, fortalte jeg, at jeg ville have en kristen kæreste. Så begyndte vi at snakke om, hvordan jeg definerede en kristen. Noget af det, som det betød for mig var, at jeg kunne bede til Gud.

Hvad ville du spørge Gud om?
Jeg ville spørge, om det som er kompliceret, for det ville være nemmere, hvis man kunne forklare folk, hvordan det hele hænger sammen. Der er fx noget, som jeg ikke kan forklare, men vælger at tro på det, fordi Bibelen og Gud siger det.