Helbredende bøn – i katolske kirker

En kvinde fra Bramming har fået den australske forbeder Alan Ames til Danmark. Han beder for syge i Kolding og Lyngby den 1. og 2. maj. Her er hans personlige historie.- Jeg blev født i en katolsk familie i England, men jeg gik aldrig i kirke, og jeg var den værste af eleverne og blev smidt ud fra den katolske skole, fordi jeg var så slem, fortæller Alan Ames.

Alan Ames er en beskeden mand, far til to voksne børn, født i 1953 og bor nu i Australien.

– Det var først efter, at jeg udvandrede til Australien, jeg begyndte at uddanne mig selv. Der fik jeg et job som salgschef for en farmaceutisk virksomhed i mere end ti år, før Gud kom ind i mit liv…
Alan Ames blev som ung i en forstad til London medlem af en motorcykelbande. Vold, alkohol og ingen fremtidsperspektiver kendetegnede hans liv.
Han forsøgte en ny start ved at flytte til Australien for 30 år siden, fandt sig en pige og fik børn og blev gift.
Men dér faldt han igen tilbage til alkohol og vold.
Han forsøgte at overdøve tomheden ved at dyrke kampsport, og i 1992 deltog han i verdensmesterskaberne i Japan som leder af det australske hold.
For ham kunne Gud og kirken ikke være længere væk. Men så hørte han en stemme, som opfordrede Alan til at omvende sig og begynde at bede og læse i Bibelen.
Efter måneders indre kamp oplevede han en stærk omvendelse og fik et kald til at prædike om Guds ubetingede kærlighed og bede for syge.
Ærkebiskop Barry J. Hickey fra Perth, Vestaustralien, udpegede en åndelig vejleder, som kunne støtte Alan i tjenesten.
Rådgiveren er personlig sjælesørger og fører tilsyn og tjekker Alans bøger og hans efterhånden verdensomspændende aktiviteter.
Alan Ames har talt og bedt for helbredelse rundt om i verden siden 1994 i mere end 40 lande, og hans bøger er udgivet på 13 sprog. Han arbejder uden honorar og lever og rejser for de beløb, der frivilligt indsamles.
Af overskuddet støtter han kirkeprojekter i ulande.

Inviteret af kvinde

Dorrit Winther

Nu kommer han til Danmark. Det er en privat katolsk kristen, Dorrit Winther fra Bramming, som har inviteret Alan Ames til at tale i Katolsk Kirke i Kolding lørdag middag 11.45 den 1. maj og søndag kl. 13 den 2. maj i Kgs. Lyngby eftermiddag.
– For nogle år siden hørte jeg Alan i Flensborg og i Hamborg. Jeg husker endnu, at jeg blev fyldt af en ubeskrivelig stor glæde i hjertet, og hvor glad jeg var efter at have oplevet det.
I september måned sidste år fik jeg igen under bøn den tanke, om Alan Ames ikke snart skulle komme til Danmark. Og så inviterede jeg ham, fortæller Dorrit Winther.