Konfirmander til Israel

Konfirmanderne fra Fjellerup Valgmenighed rejste en uge til Israel for at få undervisningen ved bibelske steder som Oliebjerget, Nazareth og Jerusalem i det bibelske land.Konfirmander fra Fjellerup Valgmenighed tog det konkret at følge i Jesu fodspor. De tog i februar til Israel og lærte om kristendommen ’on location’.

Konfirmanderne og præsten på Oliebjerget med udsigt over Jerusalem. Fra venstre: Maria Larsen, Pernilla Feldborg Therkildsen, Anders Førrisdahl Jørgensen, Alexander Kristian Bräuner og præst Olafur Olafsson.

– Når man gik i de forskellige byer som Kapernaum eller i Jerusalem, var der et eller andet helt specielt i luften, som jeg ikke kan forklare. Det var meget levende at se, der hvor Jesus har gået, skriver Alexander Bräuner på den blog, konfirmanderne har oprettet for at skrive om deres tur til Israel.
Præsten Olafur Olafsson er også meget begejstret for turens forløb.
– En uge på den måde giver langt mere end et vinterforløb med 48 timer, for du er sammen med konfirmanderne 24 timer, og det er en meget intens oplevelse, hvor du er i stand til at følge op på tingene undervejs. Det er en fantastisk måde at gøre det på, siger han.

Meget lærerigt

Turen har været både spændende og lærerig, lyder det fra konfirmanderne.
– Jeg synes faktisk, at jeg har lært Gud, Jesus og Helligånden bedre at kende igennem vores tur til Israel. Det har selvfølgelig også været sjovt at være med og se og opleve de steder, hvor der er sket noget bibelsk, men også de steder, hvor Jesus har vandret, skriver Anders på konfirmandernes blog og tilføjer:
– De steder, hvor Olafur (præsten, red.) har holdt andagt for os – eksempelvis på Oliebjerget – har fortalt mig meget om, hvad der kommer efter døden.
Alexander Bräuner er helt enig.
– Olafur fortalte en hel masse om 1000-årsriget og Jesu genkomst, som jeg synes er meget spændende. Jeg lærte rigtig meget om Gud, Jesus og Helligånden.

Nemmere end tur til Norge

Olafur har tidligere arrangeret lignende ture til Norge.Selvom det er første gang, han har taget konfirmander med til Israel, mener han, at det næsten er nemmere, selvom afstanden er større. Flypriserne får verden til at ”skrumpe”.
– Det her var jo næsten nemmere end at arrangere busforbindelse med færgeforbindelse til Norge – så på den måde er Israel ikke længere væk end et nordisk land.
Og så får de jo oveni, at de er i det bibelske miljø, i Nazarath og Betlehem – de får teori, men også noget til alle de andre sanser, det er ikke noget, de glemmer foreløbigt, siger Olafur Olafsson og forsikrer, at det heller ikke var farligt sikkerhedsmæssigt.
– Der er ingen problemer forbundet med det, heller ikke sikkerhedsmæssigt, hvis man holder sig inden for de områder, der ikke er inden for skudlinien.

Flyder med mælk og honning

Mens kristendommen er et bifag i skolen herhjemme i Danmark, er Israel et land, der er gennemsyret af religion. Hele atmosfæren i det bibelske land har også gjort et stort indtryk på Alexander Bräuner.
– Der er noget helt specielt ved landet, man kan både se og mærke, at det er det land, som Gud har velsignet. Landet der flyder med mælk og honning, plejer man at sige og det gør det bestemt også. Der er ikke det, der ikke kan gro i Israel, og så smager alle frugter og grønsager godt.
Landet har jo også kæmpet mod et hav af lande, der i teorien var mere magtfulde end Israel, men alligevel har Israel kunnet holde stand. Det synes jeg er ret vildt, lyder det fra konfirmanden.

Oplevede mange bibelske steder

De fire konfirmander har sammen med præsten Olafur og tre forældre besøgt mange af de bibelske steder i Israel, såsom Nazareth, Kapernaum, Tiberias, Gravkirken, Grædemuren og Betesda-dammen.
De overnattede også i en kibbutz ved Genezerath sø, svømmede i Det Døde Hav og var oppe på Masada-fæstningen.
Konfirmanderne har derfor nogle friske billeder i tankerne, når de hører navnet på en bibelsk by.
– Det var også helt vildt fantastisk at være de steder, hvor Jesus også har været. Og når man hørte om de steder eller stednavne, der stod om i Bibelen, som man kunne kende, og nu stod man der selv, skriver Maria Larsen på konfirmandernes blog.
Turen til Israel har været en succes, hvis man spørger konfirmanderne.
– Jeg har det fantastisk efter at have været i Israel, lyder det fra Maria Larsen, og Alexander Bräuner giver hende ret:
– En tur til Israel kan klart anbefales.