Sigurd fortæller nu bibelhistorie

Godt og interessant kristent formidlingsprojekt for børn. Det må blive et hit, mener anmelderen.Vi kender allerede mange ”bibelhistorier” for børn. Nu er Sigurd Barrett på banen med Sigurd fortæller Bibelhistorier, og det bliver uden tvivl et hit, en rigtig sællert, for Sigurd når ud over rampen med sine bibelhistorier på en sådan måde, at det vil fange børn – også de børn, der normalt ikke bliver præsenteret for bibelhistorier.

Sigurd synger og fortæller historierne for Snapper, og Snapper stiller spørgsmål og får svar.

Mange børn elsker Sigurd Barrett og kender ham især fra ”Sigurd og symfoniorkestret”, ”Sigurd og operaen”, men nogle vil også kende ham fra børnebøgerne Sigurd fortæller godnathistorier, Sigurd fortæller flere godnathistorier og Sigurd fortæller juleevangeliet.
I et spændende kristent formidlingsprojekt rækker Sigurd Barrett nu bibelhistorier ud til børn fra 2 år og opefter. Materialet Sigurd fortæller Bibelhistorier består af
• bog med to dvd’er
• sangbog med 26 nye bi-belhistoriske sange
• korhæfte
• koralbog
• to cd’er med alle sangene – med Sigurd, tøjdyret Snapper, Sigurd Barretts orkester, DR’s Børnekor og musikere fra DR’s Symfoniorkester.
Der er tale om en stor satsning fra Danmarks Kirkelige Mediecenter. Bogen har 12 fortællinger fra GT, 11 fortællinger fra NT og et afsluttende afsnit ”Hvad sker der i kirken” om vores kirke.
Sammen med en række præster har han udvalgt beretningerne, som genfortælles i Sigurds sædvanlige snakkende stil på et sprog, som børnene forstår. Gud skabte ikke jorden, solen, månen og stjernerne, havets fisk og luftens fugle, dyrene og menneskene, han opfandt dem. Og så er der meget, der er både sejt og fedt. På nogle kan sproget synes fladt, men børnene vil tage bibelhistorierne til sig – og det er vel det, der er meningen?
Undervejs svarer Sigurd på tænkte spørgsmål, som børn naturligt vil stille omkring beretningerne, og svarer på dem. Fortælleformen er uhøjtidelig og humoristisk uden at blive plat.
Bogen er ikke direkte forkyndende, men den giver børn fra kirkefremmede miljøer mulighed for at stifte bekendtskab med de bibelske beretninger, og det er i sig selv godt.
Undervejs er der nogle unøjagtigheder i forhold til de bibelske beretninger, men man fornemmer, at det er for at gøre teksten mere forståelig for børn.

24 ”tv-programmer” fortæller bibelhistorie

Med bogen følger to dvd’er, hvor vi møder Sigurd og tøjdyret Snapper med bibelhistorier og omkring flyglet. Sigurd synger og fortæller historierne for Snapper, og Snapper stiller spørgsmål og får svar.
Der er mange gode og spritnye bibelhistoriske sange imellem, skrevet og sunget af Sigurd Barrett.
Programmerne er i stil med de programmer, børnene i forvejen kender med Sigurd, og det gør tærskelen lav. Bibelhistorier når ud til børn. Bogen er god, men de 24 tv-programmer er bedre, og det burde være oplagt for DR, TV2 eller en anden tv-station at bringe dem. Tør de?
Der er tale om et spændende projekt, som Sigurd Barrett og Danmarks Kirkelige Mediecenter skal have stor tak for. Bogen med de to dvd’er er en oplagt dåbsgave, fødselsdagsgave til småbørn, til småbørnsforældre og bedsteforældre.

Sigurd fortæller Bibelhistorier – Danmarks Kirkelige Mediecenter
• Bog 280 sider
+ dobbelt-dvd: 300 kr.
• Sangbog med 26 sange: 120 kr.
• Dobbelt-cd med 26 sange: 149,95 kr.
• Korhæfte med alle 26
sange med små lette korsatser for børnekor: 70 kr.
• Koralbog: 340 kr.