Stig er rejsende i gospel

Stig Möglich Rasmussen leder ikke færre end syv kor…Gospel er mere end musik; det er også åndelig inspiration – og så er det en livsstil for operasanger Stig Möglich Rasmussen.Han leder nemlig ikke færre end seks gospelkor og et enkelt mandskor flere steder i landet. Og det er ikke en døgnflue, han har, selv om han nærmest flyver af sted fra bopælen i Tinglev og pendler mellem Jylland og Sjælland.

Stig har dirigeret Happy Gospel Choir i Ølstykke i 10 år og Gospelkoret Unity i 14 år. Han leder Frederikssunds Mandsforenings Mandskor – et kor, der blev startet for 162 år siden! Desuden leder han et ungt gospelkor i forbindelse med Odsherreds Musikskole.

Men her stopper det ikke. Stig Rasmussen har netop startet er gospelkor i Tønder og fra august overtager han gospelkoret Living Joy i Vejen.

Glædesrus.

Man kan blive helt forpustet! Hvordan klarer du at have så mange jern i ilden?

– God planlægning, kommer det spontant fra Stig Rasmussen, som tilføjer, at korene jo heldigvis ligger på forskellige dage.

Men hvad driver dig?
– Jeg kan rigtig godt li’ musikken. Gospel er jo en bred genre og rummer alt fra pop og ballader til jazz og rock. Der er alt fra de gamle Negro Spirituals til moderne gospelsange af Kirk Franklin.

– Og så er gospelsang en rigtig god måde at være sammen på. Her kan alle være med, blot de har lyst til at synge og vil bruge hele kroppen. Når man har sunget gospel, har man mere energi, end da man kom. Det er lige så godt for det personlige velvære som at gå en tur eller dyrke workout. Mange erfarer en glædesrus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bedre end opera

Stig Möglich Rasmussen er gift med Anita, som han har seks børn sammen med. Han er dels uddannet ved rytmisk musikkonservatorium, dels som operasanger ved klassisk musikkonservatorium. Som musiklærer og korleder kan han nu forene begge dele – men han foretrækker gospel:

– Det er da helt ok at stå på en scene og synge opera, men det er en kortvarig tilfredsstillelse, når publikum applauderer efter en forestilling. Gospel stikker meget dybere. Her kan jeg gøre noget godt og vigtigt for mennesker. Her oplever jeg, at gospel giver sangerne en pusterum, at teksterne kan være en trøst i deres kriser. Og det er da langt mere tilfredsstillende end at stå og modtage klapsalver.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Gospel er også en ægte og naturlig måde at komme folk i møde med det kristne budskab på. De kan jo mærke, at det er noget godt. Jeg nyder rigtig, at vi i gospel er på lige fod med hinanden, at kirkevante kristne ikke isolerer sig og ser ned på andre, men at vi alle er i samme båd. Det beriger min tro at være sammen med mennesker.

Er det derfor, du godt kan li’ at gå i kirke?

– Ja, her møder jeg Gud sammen med andre. Kristendommen giver håb, og det er dejligt at udtrykke håbet sammen med andre. Jeg sætter stor pris på både salmer og nyere lovsange. I kirken indstiller jeg mig på at være sammen med Gud. Her lader jeg alt andet hvile for en stund. Og så får jeg masser af inspiration, både fra tekstlæsning, prædiken og sang.