Aglow-kvinder fejrede 30 års-dag

Halvandet hundrede kvinder fra hele landet fejrede Bededag 30 års jubilæum for kvindebevægelsen Aglow.

Blandt fødselsdagsgæsterne var formanden Inger Porsen, gæstetaler Danyelle Bloom, Marianne Basse, Vejle, sangerinden Laura, sekretæren Aase Nielsen, Hilda Madsen og Esther Krogstrup fra Ikast.

Det skete på Cromwell i Kolding, hvor lederen af Aglow i Canada, Dabyelle Bloom var den spændende gæstetaler. Hun fortalte om et dramatisk liv, hvor hun havde oplevet værre ting end de fleste.
Sangerinden Laura fra X-factor forgyldte festaftenen med sin store stemme, mens Julie Lindell havde været nødt til at melde afbud.
Udfordringen spurgte bl.a. Marianne Basse, Vejle, hvad Aglow har betydet for hende. Hun svarede:
– Aglow har været min vej til frihed. Da jeg for otte år siden flyttede fra København til Vejle, kom jeg med i Aglow. Jeg havde dengang en diffus angst for alt muligt, og kunne fx ikke stå foran en forsamling. Men en bog af Paula Shields hjalp mig meget, og da der blev bedt for mig, forvandlede det simpelthen mit liv, fortæller Marianne, der nu er formand for den lokale afdeling, der har eksisteret i 17 år. Nu er hun ofte ude at tale offentligt.
Da Aglow på internationalt plan holdt sit 40 års jubilæum i USA, var det hende, der bar Dannebrog! Og hun mødte for øvrigt Paula Shields ved den lejlighed. Marianne Basse er i øvrigt søster til Solveig Berner, som Udfordringens læsere sikkert husker fra mange gode artikler.
Blandt gæsterne var også Hilda Madsen og Esther Krogstrup fra afdelingen i Ikast.
De har været med i 15 år, og Esther siger rent ud, at hun slet ikke kan undvære møderne.
– Det giver mig altid et løft.
Hilda forklarer, at man mødes den 2. lørdag i hver måned på Hotel Medi i Ikast.
– Programmet er ikke mere fast, end at der er plads til spontanitet, og det synes jeg er rigtig godt. Nogle gange kommer der så et vidnesbyrd eller måske endda en profeti.
Det er godt, at der er noget specielt for piger. Så bliver det på en lidt anden måde.
Henri.