En Gud der gør syge raske

Svein-Magne Pedersen var i februar på en alternativ messe i Bergen. Mange blev helbredt, da han bad for dem, og flere tog imod Jesus.- Jeg ved, hvad Gud har kaldet dig til – at blive evangelist. Det fortalte en kvinde til Svein-Magne Pedersen i 1963. Det var hende, der havde ledt ham til Jesus.Dengang vidste han ikke, hvad ordet betød, men kvinden forklarede ham, at det var en, som rejste rundt i verden og forkyndte evangeliet. – Det var netop det, han gerne ville.
Svein-Magne var på det tidspunkt 16 år, og samme år læste han en bog om helbredelse af den amerikanske evangelist T.L. Osborn. Det tændte en dyb længsel i ham at læse om alle de helbredelser, der fandt sted i Afrika under evangelistens møder.
– Gud, giv mig denne kraft, ellers kan du lige så godt tage mig hjem til Himmelen, for så har jeg ikke noget at gøre på jorden, bad han ivrigt til Gud dengang.

Fyldt med Helligånden

Otte år senere fik Svein-Magne et åndeligt gennembrud, da han studerede teologi i 1971. Her talte den karismatiske, lutherske præst Herbert Mjorud fra USA om Helligåndens kraft og guddommelig helbredelse. Han bad for nogle syge elever, som blev helbredt lige for øjnene af Svein-Magne.
Det tændte igen en ild i hans hjerte. Han gik op på sit værelse, knælede og bad igen Gud om at give ham denne kraft. Og så skete der noget. Han blev fyldt med Guds kraft og begyndte at tale i tunger!
Samme sommer bad han for sin kones søster, som var platfodet. Mens han bad fik søsteren en pæn bøjning under begge fødder og var helbredt!
Svein-Magne var henrykt.
I dag har hans missions- og helbredelsesorganisation ”Misjonen Jesus Leger” eksisteret i 20 år og er vokset meget. Men begyndelsen skulle vise sig at være svær.

”Billy Graham Filmservice”

Svein-Magne begyndte at holde møder langs kysten i det nordlige Norge. Han købte en filmprojektor og viste Billy Graham-møder. Han kaldte det ”Billy Graham Filmservice”.
Efter filmen opfordrede han folk til at tage imod Jesus. En invitation flere tog imod.
Men for at udvikle sig selv som prædikant, solgte han til sidst filmprojektoren, så han selv kunne prædike. Men som ung og ukendt prædikant kom der ikke mange indbydelser, og økonomien var heller ikke god. Men de klarede sig på konens løn som lærer.
Svein-Magne ville ud med evangeliet, så han tog alle de muligheder, han fik. På et af møderne var der kun to mennesker.
– Det var lidt svært at tale, når jeg kun havde to at fæstne blikket på, husker han.
På et andet møde på en tidligere skole mødte 12-15 op. Der var hverken sangbøger, musik eller mødeleder, så Svein-Magne gjorde det hele selv.
Ingen sagde noget, og midt under talen gik en mand op imod talerstolen og ud af døren. Få minutter senere gik endnu en. Svein-Magne var helt fortvivlet og vidste ikke, om han skulle begynde at græde eller blive sur. – Heldigvis var der ikke flere, der gik.
Efter mødet smilede en ældre og kraftig fisker til Svein-Magne og sagde: ”Tak og lov, broder!” inden han forsvandt ud af døren. Trykket lettede lidt på den stakkels prædikant.

– Nu stopper jeg

Men han var skuffet over, at ingen blev frelst på mødet.
– Nu stopper jeg som evangelist. Jeg orker ikke mere! sagde Svein-Magne til Gud på vejen hjem. Men ved den første færge så han en tv-journalist, der stod alene og så ud over vandet. Han brugte straks muligheden til at fortælle ham evangeliet.
– Det er egentlig sjovt, at du snakker om det her, for jeg stod netop og tænkte over disse ting, svarede journalisten.
Senere tog han en blaffer op. De fik en lang samtale, og Svein-Magne fortalte ham – og senere hele hans familie – om Jesus.
De følgende år flyttede Svein-Magne og familien mange gange, og Svein-Magne tog flere pauser som evangelist.
Han brugte tiden til at tage kurser og uddanne sig som tømrer. Han underviste også lidt som lærervikar på en lokal skole, hvor han fortalte evangeliet i kristendomstimerne.
Han lagde planer om at uddanne sig yderligere og lægge evangelist-kaldet lidt på hylden, men en pastor fik ham til at fortsætte.

Miraklerne begyndte hos indianerne

Nogle år senere rejser hele familien til Canada, hvor Svein-Magne missionerer blandt indianerne. Det er i løbet af disse seks år, at Gud begynder at helbrede folk gennem Svein-Magnes forbøn.
Han har under opholdet i Canada skrevet om helbredelserne til et norsk blad, så da familien rejser tilbage til Norge, begynder folk at ringe til ham for at få forbøn. Ikke kun på telefonen, men også på hoveddøren foran familiens hus.
Svein-Magne beder i den periode for flere tusinde, og miraklerne begynder at ske.
Han grundlægger derfor ”Misjonen Jesus Leger” i 1990 og forlaget ”Legedom” i 1991. Siden er syv bøger udgivet, hvoraf Svein-Magne har skrevet seks af dem. En af dem, ”Slik blir du frelst og bevart i troen” er siden blevet trykt i 11.000 eksemplarer.

Medie-storm

Men det var først efter en negativ mediestorm i 1993, at der kommer endnu et gennembrud, som får budskabet ud til endnu flere.
En kvinde smittet med HIV ringer for at få forbøn, og efter omkring 40 opkald begynder HIV-symptomerne af falde, indtil hun til sidst er helt helbredt!
Men herefter begynder balladen også. Sundhedsvæsenet bliver opmærksom på helbredelsen og anklager Svein-Magne for at være kvaksalver, og flere aviser omtaler Svein-Magne negativt i sagen.
Men efter 14 måneder bliver Svein-Magne til sidst frikendt og kan vriste kvaksalver-mærkatet af sig. Dagbladet i Norge bringer en artikel med titlen ”Renvasket prædikant”.
Episoden har gjort ham til en kriger – nu skal budskabet om Guds kraft ud til hele Norge.

Råbt ud fra tagene


Artiklen fortsætter efter annoncen:69-årige Håkon Mathiesen havde fået grå stær og skulle muligvis igennem en operation. Men efter at Svein-Magne bad for ham, kan han se igen.
Det er ikke første gang, Håkon er blevet helbredt efter Svein-Magnes forbøn. I 2006 smed han krykkerne, da han på et øjeblik blev helbredt for syv års smerte.

Herefter får Svein-Magnes helbredelses-tjeneste stor opmærksomhed i medierne, for det meste positiv. Han deltager også i et tv-program på Norsk TV2. Det bliver ugens mest sete (604.000). Kanalen bliver nedringet med positive tilbagemeldinger, og medarbejdere på TV2 fortæller, at de aldrig har haft så stor respons på noget program. Mange seere beder også TV2 om at sende et nyt helbredelsesprogram med Svein-Magne.
Det går kanalen med til, og seertallet stiger endnu nogle tusinde, og 84,3 pct. ringer ind og siger, at de tror på helbredelse ved bøn. Programmerne er også med til at ændre at-mosfæren i landet, og folk begynder at snakke mere åbent om helbredelse ved bøn.
Svein-Magne har siden medvirket ved adskillige tv-programmer og radio-interview i Norge og holdt helbredelsesmøder i bl.a. Pakistan og Indien.
”Misjonen Jesus Leger” har siden bygget et stort center, hvor 16 mennesker arbejder med at sende kristent tv og udgive bladet Legedom, som læses af over 200.000 nordmænd. For evangeliet skal ud, mener Svein-Magne.

Eivi Klementsen (54 år) blev helbredt efter at have slidt med leddegigt fra top til tå i 18 år. Det fik hende til at danse og hoppe.
Hun kunne mærke, at der skete noget, da hun blev bedt for. Smerten var forsvundet efter et øjebliks bøn.