Livets rejse

Amy Grant er den bedst sælgende kristne musiker med over 30 millioner solgte albums. Hun er igen aktuel med sit nyeste album, ”Somewhere Down The Road”.Albummet er en samling af 12 sange, der fortæller om livets rejse: ”de veje vi tager, det vi lærer og de mysterier, vi aldrig forstår”.
Seks af sangene er nye, mens to af numrene er tidligere sange, der bliver udgivet for første gang. Sangen ”Arms of Love” er i ny indspilning, og de tre øvrige sange er tidligere udgivede ”historie-sange” (story-songs).
Sangen ”Overnight” bliver i øvrigt sunget sammen med Amy Grants datter, Sarah Chapman, mens Amy har skrevet om sin mor i sangen ”Unafraid”.
”Third World Woman” er nok den mest vovede sang musikalsk, da de musiske virkemidler skaber en dramatisk og lidt dunkel effekt. Sangen beholder sin troværdighed, fordi det tilsyneladende udspringer af Amys egen erfaring om vilkårene i tredje verdens lande. Det virker derfor ikke generelt eller udtyndet, men autentisk. Ligesom resten af sangene, der er i Amys populære og velkendte stil.
Det er et album i balance – eller et ’modent’ album, så at sige. Musikken er god og gennemtænkt – det hele er sammenspillet, varieret og i et fint flow, mens teksterne er eftertænksomme og lyder autentiske med Amys karakteristiske stemme.
Netop det at albummet beskriver – ikke bare Amys egen rejse, men – livets rejse på en måde, som vi alle kan relatere til, gør det til noget særligt. Det er fyldt med en slags livs-nostalgi, visdom, ærlighed og personlighed. Især fordi Amy kommenterer hver sang i cd’ens booklet og dermed giver endnu mere sjæl til et i forvejen åbenhjertigt og ”modent” album.
Albummet må være et must til samlingen for Amy Grant-fans gennem tiden, men også mange nye lyttere vil nyde Amys ærlige sange om ’livets rejse’, som vi alle er på.
John