Lovsang på iPhones

Det irsk band Rend Collective Experiment indspiller lovsang ved hjælp af fem iphones.Ved brug af blot 5 iphones, lykkedes det bandet Rend Collective Experiment at indspille deres egen version af den populære lovsang ”How great is our God”.Med diverse iPhone-programmer spiller fire af bandets medlemmer både på trommer, akustisk guitar, elguitar og klaver – altså på deres iPhones.
Det lyder som en joke, men er næppe ment sådan. Det skal nærmere ses som en måde at reflektere Guds storhed på. At bruge ethvert redskab, man har til rådighed, til at lovsynge skaberen.

Hvem er de?

Men hvem er disse ’kreative’ musikere?
Bandet blev grundlagt i 2004 af nogle ”forvirrede” unge i 20’erne, som ”forsøger at finde ud af livet, Gud og fællesskab”, lyder forklaringen på bandets myspace-side.
I 2007 blev de til en slags bevægelse af i alt 15 musikere, som ønsker at dele det, de lærer, med resten af verden.
– Vi forsøger at gøre vores rejse til musik, som taler fra hjertet og forsøger at følge Guds hjerte. Dog er det musik for alle, og ikke bare de religiøse!
En stor del af vores moralske holdning handler om at skabe penge, som kan hjælpe dem, der er mindre heldigt stillet end os selv. Ikke for at gøre dem til velgørenheds-sager, men for at stå sammen med de fattige og undertrykte i solidaritet som én familie, forklarer de.
Bandet har udgivet deres første cd; ”Organic Family Hymnal”.
– Bevægelser er stimuleret og motiveret gennem musik, og her er noget musik, som vil motivere kristne til at deltage i Guds revolution i verden. Hvis du vil se noget af Guds rige blive til virkelighed i verden, vil denne musik opmuntre dig langt hen ad vejen, lyder roserne fra Tony Campolo, ph.d. ved Eastern University i Pennsylvania, USA.

Youtube-favorit

Videoen er lagt på youtube, hvor over 25.000 så den alene den første uge. Det gav den også en 13.-plads på Storbrittaniens underholdningskategori.
Videoen er i skrivende stund oppe på 94.000 hits.
Som Blackberry-fan kommnterede: ”Selv om jeg er en blackberry-fan, så er dette utrolig kreativt”.
Se selv videoen ved at søge ’worship on iphone’ på youtube og bestem selv, om du skal grine, græde eller lovsynge.