Fodboldspiller i Norge helbredt efter forbøn

Fodboldspilleren Aram Khalili blev helbredt efter 6 måneders skadespause, da han fik forbøn.- Da han lagde sine hænder på mig, mærkede jeg en vældig varme. Efter 15 minutters bøn var der sket et mirakel, siger 20-årige Aram Khalili.

Aram Khalili er i øjeblikket udlånt fra den norske klub i Kristianssand, Start, til svenske GAIS, der ligger i Göteborg.

Han er kurder, født i Iran, men flyttede med familien til Irak som 3-årig og videre til Kristiansand i Norge i 1997. Han skrev sin første professionelle kontrakt som 13-årig for klubben Start og debuterede i Tippeligaen (den højeste liga i Norge) som 17-årig.
Start rykkede ned i Adeccoligaen, og Aram spillede en god sæson, hvor han scorede ni mål og sikrede holdet oprykning.

Skaden ødelagde lejeopholdet

Men i Tippeligaen fik han ikke meget spilletid, og han blev lejet ud til klubben Bryne i Adeccoligaen.
– Jeg blev skadet i den første kamp, fortæller Aram til bladet Legedom og ryster lidt på hovedet. Det var den skade, der holdt ham ude i seks måneder, inden han mødte nordmanden Svein-Magne Pedersen, der bad for ham. Det var en forstrækning og en rift i den muskel, der går fra maven og ned til hoftebenet, fortæller Aram.
– Det var svært i hverdagen i den tid, hvor jeg var skadet. Jeg fik heller ikke nok søvn pga. smerten. Det gjorde endda ondt at stå ud af sengen om morgenen. Jeg blev nødt til at være forsigtig med alt, og den eneste træning, jeg kunne gøre, var at cykle.

Smerten forsvandt!

– Men en dag var der en, som ringede til mig og foreslog et besøg hos Svein-Magne. Jeg blev både overrasket og glad. Jeg havde faktisk tænkt på det, så jeg sagde ja med det samme, siger Aram. Hans mor var engang blevet helbredt, efter at Svein Magne havde bedt for hende.
– Bagefter bad han mig om at gøre det, som normalt gjorde mest ondt, og det gjorde jeg, men jeg mærkede ikke nogen smerte, fortæller Aram begejstret og forklarer, at det var en følelse, som han aldrig havde kendt til før.
– Så gik det virkelig op for mig, at der findes noget deroppe, siger Aram.

Begyndte at træne igen

Allerede en uge efter kunne Aram begynde at løbetræne og træne med fodbold.
– Fremgangen har været formidabel. Nu er jeg med på al træningen, siger han og tilføjer:
– Jeg takker Gud for, at jeg er frisk nu, efter at Svein-Magne Pedersen bad for mig. Det er det vigtigste for mig nu, siger Aram, der også ser lyst på fremtiden igen.
– Jeg er jo helt frisk igen. Jeg giver al ære til Gud, slutter Aram med et stor smil.