Gå i dybden

Der var engang en mand, der spurgte mig: “Hvad er den bedste oversættelse?” Han refererede naturligvis til den bedste bibeloversættelse.Rick Warren
Amerikansk præst og forfatter.

Jeg svarede: “Den bedste oversættelse er den, hvor du oversætter Guds Ord ind i din dagligdag.”
Han sagde: “Men jeg har allerede en Bibel på hverdagsdansk.” (Han havde tydeligvis ikke fattet, hvad jeg mente.)
Jeg svarede: “Du burde være en hverdagsbibel. Ordet, der blev kød, burde være synligt i dit liv.”
Nogle af de spørgsmål, du bør stille dig selv, når du studerer Bibelen, er: Hvordan bør jeg ændre holdning som resultat af mine studier? Hvad skal jeg begynde at gøre eller holde op med at gøre? Hvilke ting behøver jeg tro på eller holde op med at tro på? Hvilke forhold skal jeg arbejde på? Hvad skal være min opgave sammen med andre? Vores mål med alle bibelstudier er at lære Jesus Kristus at kende og at blive ligesom ham i vore holdninger, vore tanker, vores tale, vore handlinger og vore værdier.
Når Guds Ord ændrer vores liv og gør os mere lig Jesus, da er det, vi indser, hvad det virkelige formål med livet er, hvad sand glæde er, og hvad det betyder for Gud at ændre verden gennem os. Missionsbefalingen er fuldført, og der er vundet sjæle, når vi bliver som Jesus og gør hans vilje.
Endnu en tanke: Når du begynder at studere Guds Ord, så lad være med at gøre det ud fra den betragtning, at du vil finde en eller anden sandhed, som ingen anden nogen sinde før har set. Studér ikke Bibelen for at finde noget, som du kan imponere andre med. Du skal studere Ordet for at finde ud af, hvad det har at sige dig. Det virkelige problem ligger for de fleste af os ikke i at fortolke svære passager, men i at adlyde de passager, vi forstår.
Dynamiske bibelstudier betyder, at Guds Ord skal studeres systematisk. Et studium af Guds Ord på må og få er en fornærmelse mod Skriftens ukrænkelighed. Det er en afvisning af den hellige Gud, som gav os Ordet. “Cafeteria-stilen”, “skimme-metoden” eller “hvad mon vi finder i dag?”- holdningen fører ikke til de resultater, Gud ønsker i vores liv. Det, vi har brug for, er en systematisk, regelmæssig studieplan.
Fra bogen ”Bibelstudiemetoder” .