IMU lancerer ung litteraturkanon

Indre Missions Ungdom har udarbejdet en kanon af kristne bøger for unge.Indre Missions Unge har lanceret en ung kristen litteraturkanon. De håber, at flere unge vil læse kristne bøger.Hele ideen med at udarbejde kanoner begyndte i 2004, hvor regeringen besluttede at nedsætte et kanonudvalg, der skulle udvælge hovedværkerne i dansk kulturarv inden for syv forskellige kategorier, hvoraf den ene var litteratur.
Den ide har man arbejdet videre med i Indre Missions Ungdom (IMU). Efter halvandet års arbejde har de lanceret en litteraturkanon for unge kristne.
– Vi vil gerne med litteraturkanonen slibe debatten til og skabe refleksion om, hvad der er god kristen litteratur, men allerhelst vil vi gerne, at unge læser og opdager alt det gode, der er gemt i litteraturen, siger Anders Møberg, der er landsleder i IMU.

Fra Moses til seksualitet

Besøgende på hjemmesiden imu.dk har kunnet anbefale bøger. Et udvalg på fire personer har efterfølgende valgt de bøger, de mener, er bedst.
Kanonen består af 24 kristne bøger, hvor emnerne spænder fra sjælesorg og forfulgte kristne til bøger om Moses, seksualitet og livet som kristen.
Blandt de udvalgte bøger er ældre klassikere som C.S. Lewis’ ”Fra Helvedes Blækhus”, Dietrich Bonhoeffers ”Efterfølgelse” samt nyere bøger som ”Katekismus Updated”, ”Det Maskuline Hjerte” og ”Kærlighedens fem sprog”.