Skibet skal sejle på søndag

Et nyt opgør forestår i det sydøstlige Middelhav mellem den israelske flåde og et “friheds-flotille”-skib, der vil forsøge at bryde den israelske søværts blokade til Gaza-striben.Skibet har fået navnet ” The Children of Gaza Ship”, og ombord vil være 10 enkeltpersoner, fem journalister, hjælpearbejdere samt en last på 1100 tons udstyr omfattende 500 tons medicin og fødevarer, tøj og dukker doneret af iranske borgere.

Ifølge Abdul Rauf Adibzadeh, talsmand for det iranske “Røde Halvmåne” (svarer til Røde Kors. red.), vil skibet sejle fra havnebyen Bandar Abbas i det sydlige Iran på søndag og have følgende kurs: Den persiske Golf, Aden, Rødehavet og gennem Suezkanalen til Middelhavet – og være fjorten dage undervejs.

Israel skal have anmodet Egypten om at standse skibet i Suezkanalen, men Cairo har afvist den israelske anmodning, oplyser en avis i Kuwait.

I forbindelse med muligheden af at den israelske flåde vil stoppe skibet siger talsmand Adibzadeh:

– Vi har haft store vanskeligheder med at sende hjælp over hele verden og har brugt særlige kanaler for at sende hjælp til Gaza. I skibets last er bl.a. dukker givet af iranske børn til børn i Gaza. Lasten omfatter udelukkende udstyr, der er skænket af iranske enkeltpersoner – ikke noget fra regeringer eller fra international side.

– Hjæpen til befolkningen i Gaza vil fortsat blive sendt – dette er en vej til ar bryde belejringen af de uskyldige mennesker i Gaza og afslutte denne, siger talsmanden.